S-400 Τουρκία: Για την Ελλάδα πήρε τους ρωσικούς πυραύλους η Άγκυρα – Η περίεργη δήλωση Ακάρ



S-400 Τουρκία: Για την Ελλάδα πήρε τους ρωσικούς πυραύλους η Άγκυρα και ποια είναι η περίεργη δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Για πυραυλική επίθεση από αεροπλάνα θέλει τους S-400 η Τουρκία, άφησε να εννοηθεί με δηλώσεις του ο Τούρκους υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο Χουλουσί Ακάρ απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τα F-35, F-16 και S-400 όπου ερωτηθείς για το ρωσικό σύστημα τόνισε πως υπάρχει «ρητορική για τη χρήση των S-400».

«Έγινε επίθεση με πυραύλους και δεν το χρησιμοποιήσαμε; Λέμε στη Δύση, οι S-400 δεν βλάπτουν κανέναν, δεν είναι απειλή», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, οι πύραυλοι αυτοί είναι απειλή σε αυτούς που «σκέφτονται να ρίξουν ένα αεροπλάνο και να στείλουν αεροπλάνα να επιτεθούν».

Ο Χουλουσί Ακάρ σημείωσε πως τουρκική αντιπροσωπία θα «μεταβεί στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο σχετικά με τα F-35» και για να «πραγματοποιήσει συνομιλίες στη Γερουσία σχετικά για το θέμα των F-16».

Ποια χώρα «απειλεί» σύμφωνα με τους Τούρκους να ρίξει τουρκικό μαχητικό ή να πλήξει υποδομές εντός της Τουρκίας;

Με τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο να είναι συνεχείς είναι ξεκάθαρο πως ο Χουλουσί Ακάρ βάζει στο κάδρο την Ελλάδα και τα ελληνικά μαχητικά.