Έτσι οι Τούρκοι θα προσπαθούν να βρουν και να μπερδέψουν τα ελληνικά ραντάρ



Έτσι οι Τούρκοι θα προσπαθούν να βρουν και να μπερδέψουν τα ελληνικά ραντάρ με το τουρκικό Electronic Warfare Pod (EHPOD) και συστήματα ηλεκτρονικών αντιμέτρων (ECT).

Το EHPOD μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα τουρκικά F-16.

«Τα συστήματα ηλεκτρονικών αντιμέτρων (ECT) χρησιμοποιούνται για να μπερδέψουν ή να εξαπατήσουν τα ραντάρ. Μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλο αριθμό δολωμάτων στα ραντάρ του εχθρού, να κρύψουν ή να μετακινήσουν τυχαία πραγματικούς στόχους», γράφει το τουρκικό αμυντικό σάιτ savunmasanayist.com.

Τα συστήματα ECT χρησιμοποιούνται έναντι επιθέσεων σε εχθρικά περιβάλλοντα.

Το EHPOD αναπτύσσεται ως σύστημα αυτοπροστασίας που θα περιλαμβάνει υποσυστήματα Radar Warning Receiver (RIA) και ECT και μπορεί να λειτουργήσει μόνο του.

Το υποσύστημα RIA ανιχνεύει τις μεταδόσεις των συστημάτων ραντάρ με πολλαπλές ευρυζωνικές κεραίες τοποθετημένες στο pod. Το υποσύστημα RIA σαρώνει περιοδικά τη ζώνη συχνοτήτων και προσδιορίζει παραμέτρους όπως η συχνότητα, το πλάτος παλμού, η κατεύθυνση και το εύρος επανάληψης παλμών των λαμβανόμενων σημάτων.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, οι S-400 είναι απειλή σε αυτούς που «σκέφτονται να ρίξουν ένα αεροπλάνο και να στείλουν αεροπλάνα να επιτεθούν».

Ποια χώρα «απειλεί» σύμφωνα με τους Τούρκους να ρίξει τουρκικό μαχητικό ή να πλήξει υποδομές εντός της Τουρκίας;

Με τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο να είναι συνεχείς είναι ξεκάθαρο πως ο Χουλουσί Ακάρ βάζει στο κάδρο την Ελλάδα και τα ελληνικά μαχητικά.