Τούρκοι: Εξηγούν όμορφα και ωραία πως τα ελληνικά Viper θα ξεφεύγουν από τον τουρκικό ηλεκτρονικο πόλεμο



Τούρκοι: Εξηγούν όμορφα και ωραία σε ανάλυσή τους για τα νέα F-16 Viper πως τα ελληνικά μαχητικά θα ξεφεύγουν από τον τουρκικό ηλεκτρονικο πόλεμο.

Μία γρήγορη ανάγνωση στον αμυντικό τύπο της Τουρκίας ήταν αρκετή για να βρει κανείς μία απλή ανάλυση για το πως τα F-16 Viper ξεφεύγουν από τον ηλεκτρονικό πόλεμο.

Το γεγονός πως Viper διαθέτει για την ώρα (σ.σ. και για τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια) μόνο η Ελλάδα, θα μπορούσε να πει κανείς πως οι Τούρκοι εξηγούν… όμορφα και ωραία πιο θα ειναι το… πρόβλημά τους.

Σύμφωνα με το savunmasanayist.com, τα συστήματα ηλεκτρονικών παρεμβολών γενικά εκπέμπουν στη συχνότητα του ραντάρ που προσπαθεί να τα παρακολουθήσει, «με αποτέλεσμα το ραντάρ να μην λαμβάνει πληροφορίες απόστασης παρόλο που βλέπουν την κατεύθυνσή τους».

«Εάν το ραντάρ πλησιάσει αρκετά το ηλεκτρονικό όχημα εμπλοκής και εισέλθει στην απόσταση αποκάλυψης στόχου, η ηλεκτρονική εμπλοκή μπορεί να είναι αναποτελεσματική. Ωστόσο, αυτό απαιτεί προσέγγιση του στόχου», σημειώνεται.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, τα ραντάρ AESA (σ.σ. σαν αυτά των ελληνικών Viper) έχουν τη δυνατότητα να «αλλάζουν τις συχνότητές τους σε ένα ευρύ φάσμα».

«Μπορούν να αλλάζουν τη συχνότητά τους τυχαία κάθε φορά που εκπέμπουν. Αυτή η μέθοδος ονομάζεται επίσης “κελάηδισμα” . Με αυτόν τον τρόπο, γίνεται δύσκολος ο εντοπισμός του ραντάρ στους δέκτες προειδοποίησης ραντάρ (RWR)», τονίζεται.