Στυγνή δολοφονία 46χρονου στην καρδιά της Αθήνας - Πού στρέφονται οι έρευνες των ΑρχώνΈνα άγριο έγκλημα με θύμα έναν 46χρονο αλλοδαπό επιχειρηματία διαπράχθηκε χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, οι άγνωστοι δράστες του έδεσαν τα πόδια και στην συνέχεια άρχισαν να τον βασανίζουν χτυπώντας τον πολλές φορές με μαχαίρι στα χέρια το λαιμό και τον θώρακα, προκειμένου -όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας- να τους αποκαλύψει που είχε χρήματα.

Το άγριο έγκλημα διαπράχθηκε στην επιχείρηση του θύματος, με καταγωγή από το Πακιστάν, που είναι ταυτόχρονα κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων και ανταλλακτήριο συναλλάγματος. Λόγω του ψύχους και των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν χθες, η κίνηση ήταν εξαιρετικά περιορισμένη, όμως κατέθεσαν και άλλοι ιδιοκτήτες καταστημάτων της περιοχής.

Αργά το μεσημέρι ένας συμπατριώτης του θύματος που τον επισκέφτηκε, τον βρήκε πεσμένο στο δάπεδο του ανταλλακτήριου, που βρίσκεται στο πίσω μέρος του καταστήματος, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Αμέσως ειδοποίησε ασθενοφόρο και την αστυνομία, όμως ήταν πλέον αργά για τον άτυχο 46χρονο.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας και η Ιατροδικαστής που πήγαν λίγο αργότερα στον τόπο του εγκλήματος, διαπίστωσαν πως οι δράστες έδεσαν τα πόδια του θύματος τους με μια δερμάτινη ζώνη κα στην συνέχεια τον βασάνισαν χτυπώντας τον παράλληλα με το μαχαίρι. Η Ιατροδικαστής Σουλτάνα Μαριανού «μέτρησε» τουλάχιστον δέκα μαχαιριές στα χέρια του και το πάνω μέρος του κορμού του, τραύματα τα οποία προκάλεσαν και τον θάνατό του.

Οι αστυνομικοί θεωρούν δεδομένο πως το κίνητρο ήταν η ληστεία, αφού στο ανταλλακτήριο συναλλάγματος δεν βρέθηκαν καθόλου χρήματα, ενώ παράλληλα γίνεται καταμέτρηση και των εμπορευμάτων για να διαπιστωθεί εάν πριν φύγουν οι δολοφόνοι αφαίρεσαν και κινητά τηλέφωνα.

Ομάδα αστυνομικών της Ασφάλειας συγκεντρώνουν από το κατάστημα του θύματος, τα γειτονικά κτήρια αλλά και σε μια ευρύτερη ακτίνα, υλικό από κάμερες ασφαλείας έτσι ώστε να βρουν την εικόνα των δραστών. Παράλληλα συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών ερευνών συνέλλεξε από το σημείο της δολοφονίας δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, ώστε να εντοπιστούν άμεσα οι δράστες εάν είναι σεσημασμένοι, ή να ταυτοποιηθούν ένα αναγνωριστούν από οπτικό υλικό κάμερας της περιοχής.

Θάνος Σωτήρης

newsbomb.gr