Aποχωρούν οι μονάδες των Αμερικανών μισθοφόρων της «Μότσαρτ» με βαριές απώλειες από το Μπάκχμουτ



Ο δήμαρχος του Chasiv Yar ζήτησε την εκκένωση της πόλη από τον πληθυσμό

Aποχωρούν οι μονάδες των Αμερικανών μισθοφόρων της «Μότσαρτ» με βαριές απώλειες από το Μπάκχμουτ την ίδια στιγμή που οι Ρώσοι ανακοίνωσα την πλήρη επιχειρησιακή περικύκλωση της πόλης.

Η ενέργεια αυτή των Αμερικανών μισθοφόρων σημαίνει ότι θεωρούν πως η πόλη αποτελεί πλέον «χαμένη υπόθεση» για την Δύση και έχουν καμία διάθεση να χάσουν άλλους άνδρες.

Η αμερικανική «Μότσαρτ» στάλθηκε από την Δύση για να παίξει τον ρόλο του αντίπαλου δέους ενάντια στην ρωσική «Wagner».

Αυτή την στιγμή ο Ρώσοι απέχουν μερικές εκατοντάδες μέτρα από το κέντρο της πόλης, ενώ χτύπησαν όλες τις ενεργειακές υποδομές της πόλης που σημαίνει πως ετοιμάζονται για την τελική έφοδο.

Τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφόρησαν αναφορές περί αποχώρησης σημαντικών μονάδων των Ουκρανών από το Μπάκχμουτ κάτι που μάλλον επιβεβαιώνουν οι εξελίξεις.

Τώρα διεξάγονται μάχες επί της κεντρικής λεωφόρου Nezavisimosti κατα μήκος του ποταμού Bakhmutka.

Πριν από λίγο ο Ουκρανός δήμαρχος του ChasivYar απαίτησε από το Κίεβο να εκκενωθεί η πόλη νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ καθώς οι Ρώσοι σύντομα θα εισέλθουν στον αστικό ιστό.

To Chasiv Yar είναι η πόλη που προμήθευε πυρομαχικά και εφόδια τους Ουκρανούς στο Μπάκχμουτ και είναι ένα μικρό φρούριο καθώς και αυτό διαθέτει ορυχεία.

Οι εξελίξεις αυτές δείχνουν πως σύντομα οι μάχες στο Μπάκχμουτ και περιμετρικά της πόλης θα λάβουν τέλος με δυσάρεστο αποτέλεσμα για τους Ουκρανούς.

Πτώση του Ugledar και του Μπάκχμουτ θα σημάνει και την αναγκαστική υποχώρηση των Ουκρανών από την Μαρίνκα για να μην περικυκλωθούν ενώ πλέον οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια των Ουκρανών από την Ζαπορίζια θα μπορεί να πλαγιοκοπηθεί από τους Ρώσους διαμέσου Ντόνμπας.

Φυσικά τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις και στο Σεβέρσκ, το οποίο με την σειρά του θα κινήσει τα πράγματα και σε Σλαβιάνσκ, Κραματόρσκ και Λίμαν.