Θαλάσσιες νάρκες από την Ουκρανία σκάνε στις παραλίες της Τουρκίας – Θα φτάσουν και στην Χαλκιδική;Θαλάσσιες νάρκες από την Ουκρανία σκάνε στις παραλίες της Τουρκίας αφού τις μεταφέρουν τα ρεύματα της Μαύρης Θάλασσας.

Μία τέτοια θαλάσσια νάρκη εξερράγη σε παραλία της Κωνσταντινούπολης, προκαλώντας ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές σε παραθαλάσσιο εστιατόριο, το οποίο εκείνη την ώρα δεν είχε κόσμο.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Χηλή της Κωνσταντινούπολης.

Οι θαλάσσιες νάρκες που είχαν τοποθετηθεί στη Μαύρη Θάλασσα απελευθερώθηκαν και παρασύρθηκαν στις γύρω χώρες.

Και άλλες νάρκες που προηγουμένως είχαν εισέλθει στα τουρκικά χωρικά ύδατα καταστράφηκαν από το προσωπικό της Διοίκησης του Τουρκικού Ναυτικού πριν εκραγούν.

Δεν είναι γνωστό εάν οι νάρκες που απελευθερώθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα ανήκαν στη Ρωσία ή την Ουκρανία, καθώς και οι δύο χώρες χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο θαλάσσιων ναρκών.

Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος τα θαλάσσια ρεύματα να μεταφέρουν τις νάρκες μέσω των Στενών ακόμα και στο Αιγαίο.

Την ίδια ώρα μία έκπληξη επιφύλασσε η Γερμανία στην Τουρκία, με το τουρκικό ελαφρύ μαχητικό το οποίο παρουσιάστηκε σε γερμανικο αμυντικο περιοδικό.

Το Flugrevue, ένα γερμανικό αμυντικό περιοδικό είχε ειδικό αφιέρωμα στο τουρκικό αεροσκάφος που αναπτύχθηκε από την TAI.

Οι Γερμανοί ανέφεραν ότι η πρώτη πτήση των HÜRJET θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου, στη μνήμη της «Νίκης του Τσανάκκαλε της 18ης Μαρτίου 1915» ενώ αναφέρθηκε ότι το HÜRJET θα μπορούσε να εξαχθεί στη Γερμανία.

πηγή: geostratigika.gr