Ένας από τους πιο σκληρούς Ρώσους στρατιωτικούς πέθανε μετά από πυροβολισμό στο κεφάλι – Η γυναίκα του είχε μιλήσει για εκτέλεσηΟ Ιγκόρ Μανγκούσεφ, ένας από τους πιο μάχιμους στρατιωτικούς στο μέτωπο της Ουκρανίας, πέθανε σε νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν έπειτα από πυροβολισμό που δέχτηκε στο κεφάλι.

Η σύζυγός του είπε ότι ο Μανγκούσεφ είχε πυροβοληθεί από κοντινή απόσταση ενώ περιέγραψε τον θάνατό του ως εκτέλεση.

Ο Μανγκούσεφ, όπως αναφέρει το BBC, ήταν επικεφαλής μιας ομάδας κατά των ουκρανικών drone, η οποία δρούσε στην περιοχή του Λουχάνσκ.

Μεταξύ άλλων υποστήριζε ότι η Ρωσία δεν ήταν σε πόλεμο με την Ουκρανία, αλλά με ένα «αντιρωσικό κράτος», οπότε δεν είχε σημασία πόσοι Ουκρανοί θα σκοτώνονταν.

Πέρυσι τον Αύγουστο είχε εμφανιστεί μάλιστα σε εκδήλωση κρατώντας ένα κρανίο που ισχυρίστηκε ότι ήταν Ουκρανού μαχητή που υπερασπιζόταν το εργοστάσιο του Azovstal στη Μαριούπολη.

Ο Μανγκούσεφ είχε πυροβοληθεί προ ημερών σε σημείο ελέγχου στην Καντίβκα, ουκρανική πόλη κατεχόμενη από τη Ρωσία, αλλά σε κάποια απόσταση από το μέτωπο. Σύμφωνα με πληροφορίες τον πυροβόλησαν με εννιάρι στο πάνω μέρος του κεφαλιού υπό γωνία 45 μοιρών.

Επισήμως δεν υπάρχει αναφορά για τις περιστάσεις κάτω από τις οποίες χτυπήθηκε, αν και ο θάνατος είναι υπό διερεύνηση.