Τα προβλήματα των αστυνομικών συζήτησε η Ε.ΑΣ.Υ.Α. με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών συναντήθηκε με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κ. ΜΑΝΤΖΙΩΚΑ Αστέριο.

Αφού ευχηθήκαμε στον κύριο Γενικό καλή δύναμη και καλή σταδιοδρομία στα νέα του καθήκοντα, τον ενημερώσαμε για τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι και οι Υπηρεσίες που ανήκουν στα γεωγραφικά όρια της Ένωσής μας, παραδίδοντάς του σχετικό Υπόμνημα.

Τα κυριότερα θέματα που θέσαμε ήταν:

Τροποποίηση ανακοινωμένης υπηρεσίας εξαιτίας Διαταγών της τελευταίας στιγμής από προϊστάμενες ιεραρχικά Υπηρεσίες. Ως συνέπεια, αρκετές Υπηρεσίες, προκειμένου να αποφεύγουν δικαιολογημένες διαμαρτυρίες και παράπονα των συναδέλφων, επιλέγουν να μην εκδίδουν Υπηρεσία σε εβδομαδιαία βάση.

Μεγάλος αριθμός αστυνομικών απασχολείται σε σταθερούς – ακίνητους στόχους κάθε είδους, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων.

Επιτακτική και άμεση η ανάγκη εξορθολογισμού των μέτρων και έγκαιρης ανακοίνωσής τους, ούτως ώστε να μην κατασπαταλάται Αστυνομικό προσωπικό σε πάρεργα, να μην δυσχεραίνεται η καθημερινή λειτουργία και οι τρέχουσες ανάγκες των Υπηρεσιών, να απασχολείται επιτέλους η κάθε Υπηρεσία με το αντικείμενό της και να μην διαταράσσεται ο οικογενειακός προγραμματισμός των εργαζόμενων Αστυνομικών.

Πάγια παραμένει η θέση μας για την κατάργηση της Υποδιεύθυνσης Πεζών Περιπολιών στο κέντρο της Αθήνας.

Αδήριτη η ανάγκη οι εντολές που μεταβιβάζονται από το Κέντρο Επιχειρήσεων προς τις αστυνομικές δυνάμεις να είναι σαφείς και νόμιμες, ούτως ώστε να αποφεύγονται απευκταία περιστατικά τραυματιών ή κατηγορούμενων αστυνομικών.

Μετακινήσεις αστυνομικών και διενέργεια πειθαρχικής έρευνας εναντίον τους ύστερα από έωλες ή ανώνυμες καταγγελίες.

Η συνάντηση έλαβε χώρα εν μέσω πολύ καλού κλίματος. Ο κ. Γενικός μας άκουσε με προσοχή και δήλωσε ότι θα μελετήσει ενδελεχώς τόσο το Υπόμνημά μας, όσο και τα ζητήματα που του θέσαμε σε προφορικό επίπεδο, ενώ τόνισε ότι θα είναι αρωγός στην προσπάθειά μας ώστε να βελτιωθούν επιτέλους οι εργασιακές συνθήκες των Υπηρεσιών που γεωγραφικά υπάγονται στην Ένωσή μας.

 Υποσχέθηκε δε ότι όσα ζητήματα άπτονται καθαρά της αρμοδιότητάς του θα καταβληθεί, σε συνεργασία με την Ένωσή μας, κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιλυθούν. Εμείς από την πλευρά μας γνωρίζουμε ότι ουδείς διαθέτει μαγικό ραβδί, ότι χωρίς πραγματική συνεννόηση μεταξύ Φυσικής και Πολιτικής Ηγεσίας, ότι χωρίς πλάνο και όραμα, οι Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α. θα αποτελούν πάντα τον μεγάλο «ασθενή» της ΕΛ.ΑΣ.

Ευχόμαστε η θητεία της νέας Διοίκησης της Γ.Α.Δ.Α. να είναι επιτυχημένη τόσο σε προσωπικό-υπηρεσιακό επίπεδο όσο και στο εργασιακό μετερίζι, προκειμένου να παύσει να είναι το αυτονόητο ζητούμενο.

Η Ένωση Αθηνών διαβεβαιώνει τους συναδέλφους – μέλη της, ότι θα συνεχίσει απερίσπαστα τον αγώνα της μεταφέροντας δια ζώσης στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν, απαιτώντας παράλληλα λύσεις.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης
Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος