Πήραν τους Τούρκους στο κυνήγι στην Βόρεια Συρία – Άρχισε η υποχώρηση των ΤούρκωνΤουρκία: Πήραν τους Τούρκους στο… κυνήγι στην Βόρεια Συρία, με τον τουρκικό στρατό να διαπραγματεύεται την υποχώρησή του.

Έτοιμος για μαζική επίθεση στη Βόρεια Συρία είναι ο συριακός στρατός, με τους Τούρκους να αποφασίζουν αρχικά (σ.σ. μετά από διαπραγματεύσεις με τους Σύριους) να αποχωρήσουν από τον αυτοκινητόδρομο Μ4 στην βορειοδυτική Συρία.

Οι Τούρκοι δηλώνουν πως δεν επιθυμούν πλέον την συνεργασία με τους μαχητές που ελέγχουν την συγκεκριμένη περιοχή ενώ ο συριακός στρατός ανακοίνωσε την διάθεσή του για περαιτέρω προώθηση στην περιοχή.

«Η Τουρκία συμφώνησε ως πρώτο βήμα να αποσυρθεί από τον διεθνή αυτοκινητόδρομο Μ4 που συνδέει τη Λαττάκεια με το Σαρακίμ. Εάν οι ομάδες της Αλ Κάιντα στο Λεβάντε αρνηθούν να εκκενώσουν τις θέσεις τους μετά την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από τις παραπάνω περιοχές, θα εξοντωθούν πλήρως από τον συριακό στρατό και τους συμμάχους του», αναφέρουν πηγές με γνώση του θέματος στο Avia.pro.