Τρόμος στην Τουρκία: Η καταστροφή στο Iskenderun μας οδηγεί στην απώλεια της ”Γαλάζιας Πατρίδας”-Ένας σεισμός στην Κων/Πολη, θα ισοπεδώσει την αμυντική μας βιομηχανία”



Kαλεσμένος της εκπομπής «Πανόραμα της εβδομάδας” στο τουρκικό κανάλι TV100 ήταν ο λεγόμενος ”πατέρας της Γαλάζιας Πατρίδας’, Cihat Yaycı, ο οποίος αναφέρθηκε στο σεισμό που ισοπέδωσε την Τουρκία.

«ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΧΑΤΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΣ»

Ο Cihat Yaycı αναφέρθηκε στο λιμάνι του Iskenderun, όπου οι ζημιές μετά την φωτιά που ξέσπασε υπολογίζονται κοντά στα 700 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Cihat Yaycı ανέφερε πως η περιοχή είναι η ”καρδιά” της ”Γαλάζιας Πατρίδας” στην Ανατολική Μεσόγειο. Μια αλλαγή στο Iskenderun και στο Hatay, θα μπορούσε να μας κάνει να χάσουμε όλες τις θάλασσές μας.

«Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΣΤΑΜΑΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ»

Κάνοντας αξιολογήσεις σχετικά με τις επιπτώσεις ενός αναμενόμενου μεγάλου σεισμού στην Κωνσταντινούπολη, ο Yaycı είπε, “Κάνουμε το 90% των εισαγωγών και των εξαγωγών μας δια θαλάσσης. Το 52% αυτού γίνεται από το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης και τα γύρω λιμάνια. Η κατάρρευση αυτών των λιμανιών σημαίνει την πλήρη καταστροφή μας.”

«Η ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΜΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ»

”Ποιος είναι ο στρατιωτικός κίνδυνος ενός αναμενόμενου σεισμού στη Κωνσταντινούπολης”, ρώτησε η δημοσιογράφος τον Yaycı, με αυτόν να απαντάει: “Η Διοίκηση του Πολεμικού Ναυτικού, τα 2 στρατιωτικά ναυπηγεία μας και σχεδόν 78 εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας είναι εδώ. Ένας σεισμός θα ισοπεδώσει την αμυντική μας βιομηχανία, τουλάχιστον από πλευράς ναυτιλίας.”