Τέμπη: Σοκάρει η περιγραφή διασώστη - "Βρήκαμε στα χωράφια 4 με 5 ανθρώπους που δεν ήταν στη ζωή"



Νέα παιδιά ήταν στην πλειονότητά τους τα θύματα που εντοπίστηκαν σύμφωνα με μαρτυρία διασώστη. Εκτιμά ότι οι νεκροί θα είναι πολύ παραπάνω από τους 38 που έχουν μέχρι τώρα διαπιστωθεί.

Συγκλονίζει η μαρτυρία διασώστη από το σημείο του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, που μέχρι στιγμής έχει κοστίσει τη ζωή σε 36 ανθρώπους.

«Επιχειρήσαμε 20 εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού από τα τμήματα της Λάρισας, της Κατερίνης και την Ελασσόνας στο σημείο που ήταν το συμβάν. Στα τρία πρώτα βαγόνια δεν ήταν δυνατόν να πλησιάσει κάποιος γιατί υπήρχε φωτιά. Φτάσαμε στις 12μιση η ώρα το βράδυ» ανέφερε μιλώντας στο MEGA.

Στη συνέχεια, ο διασώστης μίλησε για την κατάσταση των ανθρώπων που αντίκρισαν: «Η κατάσταση ήταν τραγική, καθώς υπήρχαν πολλοί νεκροί καθώς από τη 1:15 και μετά δεν είχαμε απεγκλωβίσει ήταν όλοι νεκροί. Βρήκαμε στα χωράφια 4 με 5 ανθρώπους που δεν ήταν στην ζωή και στα βαγόνια – κυρίως στα τρία πρώτα – δεν ήταν κανένας εν ζωή. Οι τραυματίες βγήκαν την πρώτη μία με μιάμιση ώρα από εκεί και πέρα βγάζαμε μόνο νεκρούς».

Όπως εξήγησε, από τα τρία πρώτα βαγόνια έβγαζαν νεκρούς καθώς εκεί η κατάσταση ήταν τραγική. «Στο σύνολο έβγαιναν πολλοί νεκροί», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την ταυτότητα των θυμάτων ο διασώστης ανέφερε ότι στην πλειονότητά τους είναι φοιτητές. «Υπήρχαν νέα παιδιά στην πλειονότητά τους, το 80% ήταν νέα παιδιά, κάτω από 30 ετών. Οι περισσότεροι που βρήκαμε νεκρούς ήταν νέα παιδιά».

Όσον αφορά στον αριθμό των θυμάτων ο διασώστης εκτίμησε ότι οι νεκροί θα είναι πολύ παραπάνω. «Από την εικόνα που έβλεπα στο σημείο πιστεύω πως τους έχουμε ξεπεράσει».