Προβληματισμός στα στελέχη των ΕΔ για το επερχόμενο Πάσχα.Πρώτη μέρα της άνοιξης και ήδη πολλά μέλη μας εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το επερχόμενο Πάσχα.

Θα υπάρξει κάποια μέριμνα για οικονομική ενίσχυση των στρατιωτικών; Ένας 13ος εν τέλει μισθός; Ή πάλι θα δούμε άλλους να παίρνουν 600ευρώ και οι στρατιωτικοί σε «δεύτερη μοίρα»; Είναι πολύ νωπή άλλωστε η «Χριστουγεννιάτικη» αδικία στους στρατιωτικούς σε σχέση με τους συναδέλφους των Σωμάτων Ασφαλείας. 

Δυστυχώς, η έλλειψη μέριμνας απέναντι στους στρατιωτικούς είναι κάτι που διαπι-στώνεται πλέον σε πολλές εκφάνσεις της καθημερινότητας. Πρόσφατο παράδειγμα το πολυδιαφημισμένο «Market Pass». Μάλιστα, η ενημέρωση που έχουμε ως ΔΣ ΠΑ.Σ.Ε.Σ., για το πόσα στατιστικώς μέλη μας τελικά το δικαιούνται και πόσα όχι, είναι απογοητευτική. 

Το ότι οι στρατιωτικοί είναι αναγκασμένοι να υπηρετούν πολλές φορές μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους, δεν φαίνεται να «συγκινεί» κανέναν αρμόδιο. Ούτε τα ενοίκια που είναι αναγκασμένοι να καταβάλουν ούτε φυσικά τα καύσιμα που πληρώνουν για να πηγαίνουν στις οικογένειές τους μια-δυο φορές το μήνα, φαίνεται να προσμετρήθηκαν ως έξοδα για αυτούς. Έτσι φτάνει στο σημείο η πολιτεία να τους αντιμετωπίζει τελικώς και ως «προνομιούχους»…

Δυστυχώς, ακόμα και μέτρα μηδενικού κόστους, τα οποία ευκόλως θα μπορούσαν να παρθούν, δεν υλοποιούνται. Ένα από αυτά, που επίσης σχετίζεται με το επερχόμενο Πάσχα (κι όχι μόνο) μας το υπενθύμισαν όλο αγωνία ήδη μέλη μας που υπηρετούν στη νησιωτική Ελλάδα. Θα δοθούν στη δημοσιότητα έγκαιρα οι ημερομηνίες εορταστικών περιόδων ή πάλι θα τρέχουν τελευταία στιγμή να πληρώνουν «χρυσάφι» τα ναύλα και τα αεροπορικά  εισιτήρια;  Αλήθεια, αναρωτιούνται, αφού είναι σταθερές οι ημερομηνίες Πάσχα και Χριστουγέννων, γιατί να μη γίνεται κάποιος έγκαιρος προ-γραμματισμός εορταστικών αδειών, κάτι που σίγουρα θα είναι και επ΄ ωφελεία της Υπηρεσίας;

                
  Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γεν. Γραμματέας
Χαριτίδης Χαρίτων                                                   Κατραντζόγλου Ιωάννης
6983-501588                                                                   6983-505524