Απασφάλισε πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ: Η Ουάσιγκτον πάει να ανοίξει «δεύτερο μέτωπο» κατά της Ρωσίας στη Γεωργία



Ξένοι πράκτορες μπορεί να παρασύρουν την Γεωργία σε στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Μόσχα

Αυτή η δήλωση έγινε από τον πρώην αξιωματικό πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, Σκοτ ​​Ρίτερ, σε μια συνέντευξη με τον παρουσιαστή του καναλιού Tour of Duty των ΗΠΑ, όπως αναφέρει το weeklyblitz.net.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν βοήθεια 40 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως μέσω του Οργανισμού των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID) για να πραγματοποιήσουν  που  ένα «ήπιο πραξικόπημα» στη Γεωργία με στόχο την αντικατάσταση της σημερινής κυβέρνησης με μια συμβατή με τις ΗΠΑ. και μη γεωργιανούς στόχους, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός «δεύτερου μετώπου» κατά της Ρωσίας», αναφέρει το RIA Novosim σύμφωνα με τους Αμερικανούς.

Ο Ρίτερ δεν απέκλεισε ότι η Ουάσιγκτον δεν είναι αντίθετη στη μετατροπή του γεωργιανού κράτους και προσπαθεί να δημιουργήσει μία αντιρωσική «ζώνης αστάθειας» σύμφωνα με το ουκρανικό σενάριο. Η Τιφλίδα πρέπει να σκεφτεί πώς να μην γίνει ακραία υπό το πρίσμα της φυγής των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν.

Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Irakli Garibashvili είπε στη δημοσίευση Imedi, ότι δεν θα επιτρέψει στη Γεωργία να εμπλακεί στην ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. 

Ο Γκαριμπασβίλι συνέστησε στους πολιτικούς από άλλα κράτη να παρακολουθούν περισσότερο τις χώρες τους, ενώ η Γεωργία καθορίζει τη δική της πορεία.

Σύμφωνα με τον πολιτικό, τόσο η επιστροφή του Μιχαήλ Σαακασβίλι από την Ουκρανία στη Γεωργία όσο και οι πρόσφατες γεωργιανές διαμαρτυρίες κατά του νόμου για τους ξένους πράκτορες μπορεί να είναι αποτέλεσμα της επιθυμίας του Κιέβου να παρασύρει την Τιφλίδα σε στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Μόσχα.