Τεράστιες ποσότητες δυτικών όπλων έφτασαν στην Ουκρανία – Ξεκινάει η αντεπίθεση στο ΝτόνμπαςΤην άνοιξη θα κριθεί η έκβαση του πολέμου

Τεράστιες ποσότητες δυτικών όπλων έφτασαν στην Ουκρανία καθώς το Κίεβο ξεκινάει την αντεπίθεση σε Μπάκχμουτ, Σεβερεντονέτσκ και Λισιτσάνσκ με τελικό στόχο τις ίδιες τις μεγάλες ρωσόφωνες πόλεις του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσγκ.

Οι εικόνες εντυπωσιάζουν από τους μεγάλους αριθμούς Α/Κ πυροβόλων, αρμάτων μάχης και ΤΟΜΑ που παραδόθηκαν στον ουκρανικό Στρατό.

Σημειώνεται ότι Ντονέτσκ και Λουγκάνσγκ είναι δύο πόλεις αποσχισμένες από την εξουσία του Κιέβου εδώ και 9 χρόνια με αμιγώς ρωσικής συνείδησης πληθυσμό.

Xθες ο Ουκρανός πρόεδρος Β.Ζελένσκι σε διάγγελμά του είπε ότι «οι ανώτατοι στρατιωτικοί διοικητές δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται την Μπακχμούτ» (η πόλη θεωρείται από τους Ρώσους δικό τους έδαφος).

Στο διάγγελμά του ο Ζελένσκι είπε ότι στη συνάντηση που είχε με τους ανώτατους διοικητές, τους ρώτησε πώς προτείνουν να προχωρήσουν. «Και οι δύο στρατηγοί απάντησαν να μην αποσυρθούμε αλλά να ενισχύσουμε την άμυνα», τόνισε.
«Η στρατιωτική διοίκηση υποστήριξε ομόφωνα αυτή τη θέση. Δεν υπήρξαν άλλες προτάσεις. Είπα στο Γενικό Επιτελείο να βρει τις κατάλληλες δυνάμεις για να βοηθήσει τους ανθρώπους μας στην Μπακχμούτ», πρόσθεσε στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Ουκρανός πρόεδρος, καταλήγοντας: «Καμία περιοχή της Ουκρανίας δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί στους Ρώσους».

Ήδη μεγάλες ουκρανικές δυνάμεις κατευθύνονται προς το Μπάκχμουτ έχοντας ενισχυθεί με μεγάλες ποσότητες δυτικού οπλισμού.

Υπάρχουν και αναφορές πως ανάμεσα στους Ουκρανούς βρίσκεται και ένας μεγάλος αριθμός Δυτικών μισθοφόρων.

Στην Ουκρανία έφτασαν πάνω από 1.900 διαφορετικά οπλικά συστήματα αυτές τις μέρες από δυτικές χώρες και κυρίως από τις ΗΠΑ.

Οι Αμερικανοί και οι Δυτικοί γενικότερα θα τα παίξουν όλα για όλα αυτή την άνοιξη.

Οι Ρώσοι επίσης είναι αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν την δική τους μεγάλη επίθεση κατά των δυνάμεων του Κιέβου. Μένει να φανεί πως έχει την μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για να κερδίσει.

Σημειώνεται ότι η άνοιξη έρχεται και η ουκρανική λάσπη θα στεγνώσει στα πεδία των μαχών που σημαίνει πως τα άρματα μάχης θα είναι σε θέση να κινηθούν και να πραγματοποιηθούν ελιγμοί.