Εγκληματική συμμορία εκβίαζε καταστηματάρχη ζητώντας του υπέρογκο ποσό





Εξάρθρωση συμμορίας, τα μέλη της οποίας απαιτούσαν εκβιαστικά υπέρογκο χρηματικό ποσό από ιδιοκτήτη καταστήματος ενδυμάτων στην Αγία Βαρβάρα

Συνελήφθησαν 43χρονος ημεδαπός και 38χρονη ημεδαπή, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 3 άτομα, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό μέλος, έγκλειστο σε Κατάστημα Κράτησης

Μέλη της συμμορίας και ιδίως το αρχηγικό είχαν απασχολήσει στο παρελθόν για σοβαρά αδικήματα, μεταξύ των οποίων και για ανθρωποκτονίες

Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε συμμορία, η οποία με επαναλαμβανόμενες πράξεις απειλών εκφοβισμού και πυροβολισμών, απαιτούσε εκβιαστικά υπέρογκο χρηματικό ποσό από ιδιοκτήτη καταστήματος ενδυμάτων στην Αγία Βαρβάρα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης, 2 Μαρτίου 2023, σε περιοχή της Αγίας Βαρβάρας Αττικής, 43χρονος ημεδαπός και 38χρονη ημεδαπή, για – κατά περίπτωση – σύσταση συμμορίας, απόπειρα εκβίασης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται το αρχηγικό μέλος (46χρονος αλλοδαπός, έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης) και ακόμη δύο (2) άτομα, τα οποία αναζητούνται.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, τα μέλη της συμμορίας, το τελευταίο διάστημα απαιτούσαν από τον καταστηματάρχη  να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ, ενώ για να πετύχουν τον σκοπό τους προέβαιναν σε επαναλαμβανόμενες πράξεις απειλών κατά της ζωής του και της οικογένειάς του.

Μάλιστα, στην προσπάθεια να κάμψουν τη βούληση του θύματος, μέλος της συμμορίας, ενεργώντας κατ΄εντολή του αρχηγικού μέλους, προμηθεύτηκε κατάλληλο οπλισμό και πυροβόλησε μία φορά το αυτοκίνητο του καταστηματάρχη, το οποίο ήταν σταθμευμένο εξωτερικά της οικίας του.

Για τον τερματισμό της δράσης τους, μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης 2 Μαρτίου 2023, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας ο 43χρονος, ενώ σε οικία μέλους της συμμορίας εντοπίστηκε η 38χρονη και συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, κελί Καταστήματος Κράτησης, καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα και εξάρτημα όπλου.

Σημειώνεται ότι, τα μέλη της συμμορίας και ιδίως το αρχηγικό μέλος είχαν απασχολήσει κατά το παρελθόν για σοβαρά αδικήματα, μεταξύ των οποίων και για ανθρωποκτονίες.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.