Οι Τούρκοι θα μπορούν να στείλουν 30 Bayraktar έξω από την Αθήνα



Τριάντα Bayraktar θα μπορούν να στείλουν οι Τούρκοι μέχρι έξω από την Αθήνα με το TCG Anadolu.

Το νέο τουρκικό μίνι αεροπλανοφόρο έχει μήκος 231 μέτρα και πλάτος 32 μέτρα.

Με μέγιστο εκτόπισμα πλήρους φορτίου 27 χιλιάδες 436 τόνους, το πλοίο μπορεί να λειτουργεί με μέγιστη ταχύτητα τουλάχιστον 20,5 κόμβων και οικονομική ταχύτητα 16 κόμβων με εμβέλεια πλεύσης τουλάχιστον 9 χιλιάδων ναυτικών μιλίων με πλήρες φορτίο.

Να σημειωθεί ότι το τουρκικό πλοίο «μπορεί να μεταφέρει συνολικά 94 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 13 αρμάτων μάχης, 27 τεθωρακισμένων αμφίβιων οχημάτων επίθεσης (ZAHA), 6 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, 33 διαφόρων οχημάτων και 15 ρυμουλκούμενων στα καταστρώματα οχημάτων», σημειώνει η τουρκική Star.

Δέκα ελικόπτερα ή 11 Bayraktar μπορούν να αναπτυχθούν στο θάλαμο πτήσης του πλοίου και 19 ελικόπτερα ή 30 drone μπορούν να μεταφερθούν στο υπόστεγο ενώ το πλοίο θα φιλοξενεί 1223 άτομα προσωπικό.

Με λίγα λόγια, το τουρκικό αεροπλανοφόρο, κινούμενο στα διεθνή χωρικά ύδατα, θα μπορεί να μεταφέρει 30 Bayraktar, στην κυριολεξία, έξω από την Αθήνα.

Tην ίδια ώρα, το Ισραήλ ανακοίνωσε την πώληση στην Ελλάδα των Spike NLOS το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς η συμφωνία με την Ελλάδα για την πώληση αντιαρματικών πυραύλων ανέρχεται στα 400 εκατ. δολάρια.

Οι πύραυλοι «Spike» παράγονται από την ισραηλινή Rafael ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της ισραηλινής εταιρείας Γιάβ Χαρ-Εβέν υπογράμμισε ότι οι πύραυλοι Spike «θα αυξήσουν την επιχειρησιακή ισχύ του ελληνικού στρατού».