Αστυνομικοί του Εκβιαστών συνέλαβαν 35χρονο - Aπειλούσε ζευγάρι



Ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης προανάκρισης, εκπόνησε και υλοποίησε επιχειρησιακό σχέδιο για τον εντοπισμό 35χρονου ημεδαπού, ο οποίος προφασιζόμενος ασήμαντη αφορμή και μετερχόμενος απειλές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας ενός ζευγαριού (αντρόγυνο), απαιτούσε εκβιαστικά, επί σειρά ημερών, την καταβολή μεγάλου χρηματικού ποσού.

Παράλληλα και προκειμένου να καταστήσει σαφή τη σοβαρότητα των απειλών του, ο 35χρονος άντρας μετέβη τρείς φορές, διαδοχικά, στην οικία των παθόντων, σε οικισμό των Διαβατών, όπου είτε προκάλεσε φθορές εισερχόμενος στο εσωτερικό της, είτε έβαλε με πυροβόλο όπλο στον αέρα.

Επιπρόσθετα, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη εφαρμογή, απέστειλε, κατ’ επανάληψη, στο κινητό τηλέφωνο των παθόντων μηνύματα γραπτά και φωνητικά, καθώς και βιντεοληπτικά αρχεία με υβριστικό και απειλητικό περιεχόμενο, ώστε να εξασφαλίσει την καταβολή του χρηματικού ποσού που απαιτούσε.

Σημειώνεται ότι, σε μία από τις μεταβάσεις του στην οικία των υποψήφιων θυμάτων του και συγκεκριμένα μεσημβρινές ώρες της 12-04-2023, απείλησε με πιστόλι τη γυναίκα, ενώ πριν αποχωρήσει από το σημείο πυροβόλησε στον αέρα πέντε φορές.

Έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις, ο 35χρονος άντρας εντοπίστηκε την 13-04-2023 σε περιοχή του Ευόσμου, πλην όμως προκειμένου να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα για τους υπόλοιπους χρήστες της οδού, προσπάθησε να διαφύγει, για να ακινητοποιηθεί από τους εκπαιδευμένους αστυνομικούς στην Συμμαχική οδό των Διαβατών και τελικά να συλληφθεί.

Πρωινές ώρες χθες, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας διενεργήθηκαν έρευνες σε δύο οικίες που διαμένει ο συλληφθείς στις περιοχές του Δενδροποτάμου και Ευόσμου, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Ο 35χρονος άντρας, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για απόπειρα εκβίασης, επικίνδυνη οδήγηση, απείθεια, διατάραξη οικιακής ειρήνης κατ’ εξακολούθηση, εξύβριση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και νομοθεσία που αφορά σε όπλα, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.