Το Πολεμικό Ναυτικό ετοιμάζεται για σημαντικές βελτιώσεις στον Ναύσταθμο Κρήτης



Διαγωνισμό για την κατακύρωση μελέτης σχετικά με έργα βελτίωσης στον Ναύσταθμο Κρήτης στη Σούδα προκήρυξε το Πολεμικό Ναυτικό. Το ύψος της σύμβασης είναι 412 χιλιάδες ευρώ και προβλέπει την ολοκλήρωση της σε λιγότερο από ένα έτος, μετά βέβαια την υπογραφή της.

Το ενδιαφέρον είναι στο τι έργα μελετώνται για το Ναύσταθμο, όπου η αναγκαιότητα του ως δεύτερου κεντρικού λιμένα του Ναυτικού μας γίνεται ολοένα και πιο σημαντική.

Έτσι προβλέπεται μελέτη για νέο κρηπίδωμα (K21-K22) μήκους 360 μέτρων και βάθους 9, ως συνέχεια του σημερινού προβλήτα Π33 που έχει μήκος 142 μέτρα, με επίσης βάθος τα 9 μέτρα. Η νέα προβλήτα θα έχει τα απαραίτητα δίκτυα ρεύματος, νερού, καυσίμων, πυρόσβεσης όπως και υποδομή για παροχή κρύου νερού στα πλοία.

Επίσης προβλέπεται η αποκατάσταση του προβλήτα Π33 που έχει φθορές, επέκταση του κατά 30 μέτρα, πρόβλεψη για τα απαραίτητα δίκτυα παροχών.

Για την προβλήτα Π32, 155 μέτρων, προβλέπονται αναβαθμίσεις δικτύων, δυνατότητα υποστήριξης υποβρυχίου και επίσης εγκατάσταση ψυκτικών μηχανημάτων.

Θα γίνει και νέος προβλήτας με στοιχεία K5 μήκους 91 μέτρων μεταξύ δύο υπαρχόντων, ώστε να ενοποιηθούν.

Ελπίζουμε να δούμε σύντομα την ολοκλήρωση της μελέτης και βέβαια την έναρξη των παραπάνω εργασιών, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολεμικών μας πλοίων.

navaldefence.gr-zarpanews.gr