Τι συμβαίνει με τα ελληνικά F-16, τα βουλγαρικά MiG 29 και το C-130 στο Ασουάν



Οι αερομαχίες Ελλήνων και Βουλγάρων πιλότων και οι φήμες για το C-130
Μια αερομαχία (dog fight) διαφορετική από τις άλλες, έλαβε χώρα χθες το πρωί. Διαφορετική από αυτές που είχαμε συνηθίσει (προ σεισμών) στο Αιγαίο με τα τουρκικά αεροσκάφη, όπως περιγράφει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Αυτή τη φορά τα ελληνικά μαχητικά (F-16 block30, block50 και block 52plus) πραγματοποιούν εναέριες μάχες με βουλγαρικά Mig 29 (ρωσικής κατασκευής) πάνω από τους ουρανούς της Βουλγαρίας. Πρόκειται για άσκηση με την ονομασία «Θράκιαν Σταρ», στην οποία οι Έλληνες πιλότοι πετούν φτερό με φτερό με Βούλγαρους συναδέλφους τους.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, υπήρξαν διάφορες φήμες (περί βλάβης ή περί ακινησίας του C-130) βλέποντας τα μεταγωγικά C-27j να πηγαινοέρχονται από το Ασουάν της Αιγύπτου και από το Τζιμπουτί και να απομακρύνουν πολίτες (Έλληνες και ξένους) που είχαν εγκλωβιστεί στην εμφύλια μάχη στο Σουδάν, ενώ το μεγάλο μεταγωγικό C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας παραμένει τόσες ημέρες σταθερά στο αεροδρόμιο του Ασουάν.

Τι ακριβώς συμβαίνει: «Ούτε βλάβη, ούτε ακινησία», μου λένε οι Έλληνες επιτελείς, απλώς το C-130 παραμένει εκεί για μια δεύτερη αποστολή, σε περίπτωση που κατορθώσουν τα σωστικά συνεργεία να συγκεντρώσουν την πλειοψηφία των ομογενών βόρεια του Χαρτούμ ώστε να τους παραλάβει και να τους μεταφέρει στην πατρίδα.

tovima.gr