Πολεμική Αεροπορία: Τα υπερσύγχρονα ελικόπτερα H-175M και H-225M προτείνει η AirbusΤο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι στις 7 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), συνάντηση εκπροσώπων της εταιρείας Airbus, κ. Baudoin Marraud des Grottes (Head of Sales, Western Europe Region), κ. Le Barbenchon (Military Missions Marketing Airbus) και κ. Γεώργιου Χριστοφορίδη (Military Business Advisor) με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ. Σκοπός της συνάντησης ήταν η παροχή νέων πληροφοριών αναφορικά με τα ελικόπτερα H-175M και H-225M που κατασκευάζει η εταιρεία.

Το παράδειγμα της Σιγκαπούρης

Η Σιγκαπούρη θα παραλάβει 16 ελικόπτερα (ήδη έχει παραλάβει το πρώτο) του τύπου προς αντικατάσταση των AS-332 Super Puma, τα οποία άρχισαν να εντάσσονται σε υπηρεσία το 1985. Το συμβόλαιο προμήθειας των 16 H-225M υπογράφηκε το 2016. Τα ελικόπτερα θα χρησιμοποιηθούν σε ρόλο έρευνας και διάσωσης, αεροπυρόσβεσης, επιτήρησης, διακομιδής ασθενών και τραυματικών, έρευνας και διάσωσης και γενικών μεταφορών, προσωπικού και φορτίου. Επιπλέον, τα ελικόπτερα μπορούν να εφοδιαστούν και το σύστημα οπλισμού HForce.

Το HForce μπορεί να ενσωματώσει σειρά όπλων όπως το ατρακτίδιο πυροβόλου HMP-400 (ένα πυροβόλο των 12,7 χιλιοστών) της βελγικής FN Herstal, τις μη-κατευθυνόμενες ρουκέτες FZ-231 και τις κατευθυνόμενες ρουκέτες FZ-275 (12 ρουκέτες των 70 χιλιοστών) της Thales, το ατρακτίδιο πυροβόλου NC-621 (ένα πυροβόλο Μ-621 των 20 χιλιοστών) της Nexter, το ηλεκτροπτικό σύστημα στόχευσης MX-15D της L3 Wescam και το σύστημα απεικόνισης επί κράνους Scorpion της Thales. Το H-225M μπορεί να μεταφέρει διμελές πλήρωμα και 29 άτομα ή 14 πλήρως εξοπλισμένους στρατιώτες ή 5,25 τόνους φορτίου.


Νεότερη Παλαιότερη