Οι Κούρδοι (SDF) βομβάρδισαν τουρκικές κατοχικές βάσεις στη βόρεια Συρία – Τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες τραυματίες



Τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σε τουρκικές κατοχικές βάσεις στη βόρεια Συρία τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού πυροβολικού και ρουκετών από Κούρδους μαχητές, ανακοίνωσε την Κυριακή του ορθόδοξου Πάσχα (16/4) η Άγκυρα.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανέφερε ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από την κουρδική πολιτοφυλακή YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) της Συρίας, η οποία ηγείται των συμμαχικών με τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει αρκετές διασυνοριακές στρατιωτικές εισβολές στη βόρεια Συρία τα τελευταία χρόνια και έχει εγκαταστήσει δεκάδες κατοχικές βάσεις εκεί.

Οι τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ανέφερε το υπουργείο.

«Δίνεται ευρεία απάντηση στους τρομοκράτες με ισχυρές επιθέσεις σε στόχους», πρόσθεσε.

Νωρίτερα την Κυριακή ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «δεν θα μπορούσαμε ποτέ να είμαστε ασφαλείς όσο υπάρχει ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση» στα βόρεια της Συρίας και του Ιράκ.

«Ας ελπίσουμε ότι στην επόμενη θητεία θα συνεχίσουμε όλο και περισσότερο τις προσπάθειές μας προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε σε ομιλία του στη νοτιοανατολική πόλη Σανλιούρφα, αναφερόμενος στις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου.

tribune.gr