Ανησυχία σε Άγκυρα-Ισλαμαμπάντ με την συμμαχία Ελλάδας-Ινδίας-Ασκήσεις πακιστανικών και τουρκικών μαχητικών



Η συμμαχία Ελλάδας-Ινδίας, ανησυχεί τον ”άξονα του κακού”, καθώς Τουρκία και Πακιστάν διεξάγουν νέα άσκηση.

Τα ινδικά μαχητικά άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις στην άσκηση ”ΗΝΙΟΧΟΣ 23” και τα καλύτερα έρχονται για Αθήνα και Ν. Δελχί, καθώς θα ακολουθήσουν νέες ασκήσεις.

Σύμφωνα με πακιστανικά και τουρκικά ΜΜΕ, ”ξεκινάει η αεροπορική άσκηση «Anatolian Eagle-2023» στο Ικόνιο της Τουρκίας.

Στην άσκηση συμμετέχουν επίσης μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας του Πακιστάν. Η ετήσια άσκηση Anatolian Eagle φιλοξενείται από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Στόχος της άσκησης είναι η προώθηση της αμοιβαίας συνεργασίας μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν καθώς και η παροχή ευκαιριών για κοινή εκπαίδευση.

Η άσκηση Anatolian Eagle παρέχει την ευκαιρία στις συμμετέχουσες αεροπορικές δυνάμεις να δοκιμάσουν την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα, στο πλαίσιο της πραγματικής αεροπορικής μάχης.

Οι αεροπορικές δυνάμεις του Πακιστάν, της Τουρκίας, του Αζερμπαϊτζάν, του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ηνωμένου Βασιλείου συμμετείχαν στην έβδομη έκδοση της άσκησης.

Λαμβάνοντας υπόψη τη σύγχρονη στρατηγική κατάσταση, αυτή η άσκηση θα βελτιώσει την ικανότητα της Πακιστανικής Αεροπορίας για κοινές επιχειρήσεις με φιλικές χώρες.”

Την ίδια στιγμή, οι Αζέροι αναφέρουν: ”Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων οι πιλότοι πραγματοποίησαν και εναέριες αναγνωρίσεις και προσδιόρισαν τις συντεταγμένες άλλων επίγειων στόχων του φανταστικού εχθρού.

Τα πληρώματα πτήσης εκπλήρωσαν με επιτυχία τα καθήκοντα που είχαν ανατεθεί. Μετά τις ασκήσεις, το μηχανολογικό και τεχνικό επιτελείο επεξεργάστηκε τις εργασίες για τη συντήρηση των πολεμικών αεροσκαφών και την προετοιμασία των αεροσκαφών για την επόμενη πτήση σε σύντομο χρονικό διάστημα.”


ΠΗΓΗ