Τούρκος στρατιωτικός: ”Να τα βρούμε με τις ΗΠΑ & να περιορίσουμε την Ελλάδα-Μπορούμε εύκολα να τους πολεμήσουμε”!



”Η Άγκυρα να πάρει αμέσως με το μέρος της αυτόν τον σύμμαχο της Ελλάδας”, αναφέρει τουρκικό ΜΜΕ.

Αναλυτικά:

”Ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Ερντογάν Καρακούς, ανέφερε πως το πετρέλαιο που βρήκε η Τουρκία στο Γκαμπάρ προκάλεσε ανησυχία στην Ελλάδα.

Η διοίκηση της Αθήνας φοβάται ότι η Τουρκία θα κάνει ανάλογο βήμα στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτή η ανησυχία της Ελλάδας συζητήθηκε στο Haber Global.

Ο Ερντογάν Καρακούς είπε, “Το γεγονός ότι βρήκαμε πετρέλαιο στο Γκαμπάρ ενόχλησε τρομερά ορισμένους. Αυτό το πετρέλαιο θα μας ανακουφίσει. Πρώτα απ ‘όλα, θα προκαλέσει κλείσιμο του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών. Αυτή η κατάσταση φυσικά θα ενοχλήσει την Ελλάδα.

Προς το παρόν, η Τουρκία θα ενεργήσει στην Ανατολική Μεσόγειο ανάλογα με την κατάσταση. Νομίζω ότι μια ισχυρότερη Τουρκία θα πάρει τη θέση της στη Μεσόγειο.

Αλλά για αυτό απαιτείται υπομονή, απαιτείται στρατηγική. Εάν η Τουρκία βρει λίγο περισσότερο πετρέλαιο, θα έρθει σε πολύ πιο δυνατό σημείο.

Με αυτή την έννοια, μπορούμε εύκολα να πολεμήσουμε και την Ελλάδα και τη Δύση. Το παράπονο της Ελλάδας δεν έχει σημασία εδώ. Γιατί ο ΟΗΕ δέχεται ό,τι λέει ο καθένας.

Η Τουρκία πρέπει να πάρει στο πλευρό της όποιον είναι φιλικός με την Ελλάδα. Ειδικά οι ΗΠΑ είναι σημαντικές από αυτή την άποψη. Γιατί οι ΗΠΑ έχουν μεγάλα συμφέροντα στην Τουρκία. Υπάρχει πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Επίσης, βρίσκονται σε σύγκρουση με τη Ρωσία στη Συρία. Γι’ αυτό χρειάζονται την Τουρκία. Θέματα που σχετίζονται με αυτές τις ανάγκες πρέπει να επιλυθούν. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, η Ελλάδα θα φτάσει στο σημείο να μην μπορεί να πολεμήσει με την Τουρκία.

Σε 15-20 χρόνια, η Τουρκία θα γίνει περιφερειακή δύναμη”