Ο Φρέντι Μπελέρης στη φυλακή με εντολή Ράμα & ο Αλβανός πρωθυπουργός ταυτόχρονα αποθεώνει τον Ερντογάν! – Άγκυρα-Τίρανα στήνουν ανθελληνικό άξονα



Την στιγμή που Φρέντι Μπελέρη βρίσκεται στις φυλακές με εντολή Ράμα, ο ίδιος ο Αλβανός Πρωθυπουργός δίνει συγχαρητήρια στον Ερντογάν!

Τι αναφέρει τουρκικό ΜΜΕ:

”Συγχαρητήριο μήνυμα από τον Έντι Ράμα προς τον Πρόεδρο Ερντογάν.

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα συνεχάρη τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον ρόλο του στην επέκταση της Συμφωνίας για τον Διάδρομο Σιτηρών της Μαύρης Θάλασσας. «Η αδιάλειπτη παροχή ζωτικής σημασίας σιτηρών στις παγκόσμιες αγορές είναι κρίσιμη για τη διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας παγκοσμίως», είπε ο Ράμα.

Στην ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Ράμα αξιολόγησε την επέκταση της Συμφωνίας για τον Διάδρομο Σιτηρών της Μαύρης Θάλασσας και τον ρόλο του προέδρου Ερντογάν.

Δηλώνοντας ότι χαιρετίζει την παράταση της Πρωτοβουλίας για σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα για δύο ακόμη μήνες, ο Ράμα είπε: “Συγχαίρω τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για άλλη μια φορά για τον κρίσιμο ρόλο του.”

Η συμφωνία υπεγράφη στις 22 Ιουλίου 2022, με πρωτοβουλίες της Τουρκίας και τη διευκόλυνση των Ηνωμένων Εθνών, μεταξύ των δύο χωρών για την αποτροπή της επισιτιστικής κρίσης που ξεκίνησε λόγω του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν ανακοίνωσε χθες ότι η συμφωνία, η οποία έχει παραταθεί πολλές φορές από την ημέρα της υπογραφής της και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 18 Μαΐου, έχει παραταθεί για άλλους 2 μήνες.