Το μη επανδρωμένο ελικόπτερο ''UMS Skeldar'' σύντομα στην δύναμη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων



Μη επανδρωμένα ελικόπτερα, διαφόρων μεγεθών, μαζί με αιωρούμενα πυρομαχικά και UCAV, αποτελούν το σημερινό status quo του επιχειρησιακού πεδίου μάχης, αλλά και στην περίοδο του υβριδικού πολέμου, που μας έχουν εξαπολύσει οι Τούρκοι από το 2020.

Ηχώρα μας και συγκεκριμένα οι Ένοπλες δυνάμεις ευρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων για την απόκτηση ειδικής έκδοσης μη επανδρωμένου ελικοπτέρου, το οποίο θα έχει δυνατότητες εκτός όλων των άλλων και ηλεκτρονικού πολέμου.

Ποια είναι η εταιρεία που εμφανίστηκε στην DEFEA-23  
Η Aeroservices παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης, εκπαίδευσης και ένταξης για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, χρησιμοποιώντας τα UAS SKELDAR και τις σχετικές τεχνολογίες ως μέρος αυτής της συνεργασίας.

Στόχος είναι ο εξοπλισμός των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και δυνατοτήτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών για την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε την Aeroservices ως τον αξιόπιστο συνεργάτη μας στην Ελλάδα», δήλωσε ο Richard Hjelmberg, Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της UMS SKELDAR.

Η τεχνογνωσία τους στην εξυπηρέτηση και την ολοκλήρωση των UAS μας θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εξοπλισμένες με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και έχουν την απαραίτητη εκπαίδευση για την αποτελεσματική λειτουργία αυτών των συστημάτων. Ένας τοπικός εταίρος όπως η Aeroservices με μακρά τεχνογνωσία θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση μας ως ο προτιμώμενος προμηθευτής του ΝΑΤΟ VTOL UAS», εξήγησε ο Hjelmberg.

Το UMS SKELDAR είναι η επιλογή του Rotary UAS για αμυντικές εφαρμογές και έχει αποδείξει το ευρύ φάσμα των δυνατοτήτων του σε πραγματικά επιχειρησιακά σενάρια.

Το ευρύ φάσμα εφαρμογών του και η δυνατότητα ενσωμάτωσης των τελευταίων γενεών ωφέλιμων φορτίων ειδικά για την αποστολή, όπως τα συστήματα Naval Patrol Radars ή Anti-Submarine Warfare (ASW) σε συνδυασμό με την πλήρως ανεπτυγμένη αυτόματη απογείωση και προσγείωση επί πολεμικού σκάφους, το SKELDAR V-200 διαθέτει χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να ανταποκρίνεται στις αυστηρές απαιτήσεις των σύγχρονων απαιτήσεων του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το Πρόγραμμα Ανίχνευσης και Αποφυγής (DAA), μοναδικό στον τομέα του SKELDAR V-200, θα συμβάλει στην ενεργοποίηση μελλοντικών περιπτώσεων χρήσης για χερσαίες επιχειρήσεις.

«Η συνεργασία μας θα επιτρέψει στην Aeroservices να παρέχει στους πελάτες μας τις καλύτερες τακτικές λύσεις UAS για να ανταποκρίνεται στις επιχειρησιακές απαιτήσεις των πελατών και να διασφαλίζει την επιτυχία τους. Είναι τιμή μας που διοριστήκαμε από την UMS SKELDAR ως πάροχος υπηρεσιών, εκπαίδευσης και ενσωμάτωσης στην Ελλάδα», δήλωσε ο Δημήτριος Δάφνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Aeroservices SA.

Η τελευταία μας συνεργασία αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα στις συνεχείς προσπάθειες της UMS SKELDAR και της Aeroservices Greece να επεκτείνουν την παρουσία και τις δυνατότητές τους στην περιοχή.

Και οι δύο εταιρείες έχουν δεσμευτεί να προσφέρουν καινοτόμες λύσεις και εξαιρετική τοπική εξυπηρέτηση πελατών.

Η Aeroservices και η UMS SKELDAR παρουσιάστηκαν από κοινού το SKELDAR V-200 στην αμυντική έκθεση DEFEA στην Αθήνα από τις 9 έως τις 11 Μαΐου.

Η Aeroservices SA είναι μια ελληνική εταιρεία που παρέχει ολοκληρωμένες αεροπορικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών συντήρησης, επισκευής και γενικής επισκευής αεροσκαφών (MRO), διαχείρισης αεροσκαφών, διαχείρισης αξιοπλοΐας και τεχνικής υποστήριξης.

Η UMS SKELDAR είναι ένας κορυφαίος κατασκευαστής UAS VTOL που προσφέρει μοναδικά ένα χαρτοφυλάκιο δύο μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UA) για να καλύψει τις ανάγκες μιας σειράς στρατιωτικών, πολιτικών και εμπορικών εφαρμογών.

Από την επιτήρηση και την αναγνώριση έως την έρευνα και τη διάσωση, τα UAS SKELDAR προσφέρουν αξιόπιστες και πρακτικές λύσεις για να ανταποκριθούν στις πιο απαιτητικές θαλάσσιες ή χερσαίες επιχειρησιακές απαιτήσεις.