Ναύαρχος Αποστολάκης: Με ή χωρίς Ερντογάν η Τουρκία δεν αλλάζει - Θα πολεμήσουμε μόνοι μας«Η Τουρκία δεν αλλάζει. Έχει στο μυαλό της κάποια θέματα και κάποιες βλέψεις τα οποία είναι η στρατηγική της και έτσι κινείται και προσπαθεί να πετύχει τους στόχους της.  Η ηρεμία που υπάρχει τώρα μακάρι να κρατήσει αλλά η χώρα δεν άλλαξε απόψεις», λέει σε συνέντευξή του στη «Ζούγκλα» ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Δεν υπάρχει περίπτωση το ΝΑΤΟ να παρέμβει σε σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Θα είμαστε μόνοι μας. Το ίδιο βλέπουμε στην Ουκρανία. Δέχεται στήριξη από τον δυτικό κόσμο αλλά οι Ουκρανοί πολεμάνε, η χώρα καταστρέφεται. Πρέπει να υπολογίζουμε ότι με τις δυνατότητες που έχουμε θα τους αντιμετωπίσουμε», προσθέτει.

Ο πρώην υπουργός μιλά ακόμα για το πόσο κοντά φτάσαμε στη σύγκρουση με την γειτονική χώρα το 2018, για τις τουρκικές εκλογές και την επόμενη μέρα, για την ισχύ των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και για τον κίνδυνο ο πόλεμος της Ουκρανίας να εξελιχθεί σε πυρηνικό ολοκαύτωμα.

Δείτε όλα όσα είπε: