«Κάτι Μαγειρεύεται» – Τερματισμός του πολέμου στην Ουκρανία ή παραίτηση Ζελένσκι



Φαίνεται ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αντιμετωπίζει μια δύσκολη και «ντροπιαστική» κατάσταση με τις ευρωπαϊκές χώρες, επιπλέον είναι πιθανόν να «αρχίζει να χάνει την ειδική υποστήριξη των Ευρωπαϊων», καθώς ο Ζελένσκι αμφισβητεί το ποσό της «συνεχούς» στρατιωτικής υποστήριξης από τη Δύση.

Συγχρόνως, στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες «αμφισβητούν» την πραγματικότητα της κατάστασης στο έδαφος και τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ουκρανίας, η οποία έχει καταναλώσει τεράστιες ποσότητες του μεγέθους στρατηγικού αποθέματος πυρομαχικών και όπλων των ευρωπαϊκών χωρών.

Ο διακεκριμένος Αμερικανός δημοσιογράφος, Σέιμουρ Χερς [Seymour Hersh], αποκάλυψε ότι μια ομάδα χωρών με επικεφαλής την Πολωνία καλεί κρυφά τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι να τερματίσει τη σύγκρουση στη χώρα ακόμη και με τίμημα την παραίτησή του.

«Κάτι άλλο μαγειρεύεται» με προτροπή 6 ευρωπαϊκών χωρών

Μάλιστα, ο Αμερικανός δημοσιογράφος, που κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ, πρόσθεσε ότι «μαγειρεύει κάτι άλλο» όπως γνωρίζουν ορισμένοι από την αμερικανική κοινότητα πληροφοριών, και το ανέφεραν κρυφά, με υποκίνηση κυβερνητικών αξιωματούχων σε διάφορα επίπεδα στην Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Λιθουανία, την Εσθονία, την Τσεχία και τη Λετονία, που είναι χώρες σύμμαχοι της Ουκρανίας και δηλωμένοι εχθροί του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Χερς ισχυρίζεται ότι αυτή η ομάδα, υπό την ηγεσία της Πολωνίας, δεν φοβάται πλέον τον ρωσικό στρατό, προέτρεψε σιωπηλά τον Ζελένσκι «να βρει έναν τρόπο να τερματίσει τον πόλεμο, ακόμη και με την παραίτηση αν χρειαστεί, και να επιτρέψει την έναρξη της διαδικασίας ανοικοδόμησης του έθνους του».

Ο Χερς σημειώνει ότι ο Ζελένσκι «δεν υποχωρεί» από τη θέση του, σύμφωνα με διαρροές και άλλες γνωστές δηλώσεις εντός της CIA, αλλά ότι «αρχίζει να χάνει την ειδική υποστήριξη των γειτόνων του».

Οι γείτονες του Ζελένσκι τον ωθούν προς την ειρήνη

Ο Χερς ανέφερε σε άρθρο που δημοσίευσε στη σελίδα του στο Facebook, με τίτλο «The Ukrainian Asylum Issue», στο οποίο ασχολήθηκε με το θέμα της εισροής εκατομμυρίων εκτοπισμένων Ουκρανών στην Ευρώπη: οι γείτονες του Ζελένσκι τον πιέζουν να αναζητήσει ειρήνη σε μια προσπάθεια να σταματήσει τη διαφυγή των Ουκρανών.

Προσθέτει:

Η Washington Post δημοσίευσε, το περασμένο Σάββατο, μια αποκάλυψη μυστικών εγγράφων πληροφοριών των ΗΠΑ που δείχνουν ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που εργαζόταν πίσω από την πλάτη της διοίκησης του Λευκού Οίκου Μπάιντεν, πίεσε σκληρά νωρίτερα αυτό το έτος για μια εκτεταμένη σειρά πυραυλικών επιθέσεων στο εσωτερικό της Ρωσίας.

 Τα έγγραφα ήταν μέρος μιας μεγάλης σειράς απόρρητων υλικών που κυκλοφόρησε ένας νεοσύλλεκτος της Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκεται επί του παρόντος υπό κράτηση για «διαρροή μυστικών εγγράφων».

Ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν, σχολιάζοντας την αποκάλυψη των νέων εγγράφων, είπε, σύμφωνα με τον Χερς, ότι ο Ζελένσκι δεν αθέτησε ποτέ τη δέσμευσή του να μην χρησιμοποιήσει ποτέ αμερικανικά όπλα για να χτυπήσει στόχους εντός της Ρωσίας. Από την οπτική γωνία του Λευκού Οίκου, ο Ζελένσκι δεν θα μπορούσε να έχει κάνει τέτοιο λάθος.

Δεν ενδιαφέρονται για ειρηνευτικές συνομιλίες

Η επιθυμία του Ζελένσκι να μεταφέρει τον πόλεμο στη Ρωσία μπορεί να μην είναι προφανής στον πρόεδρο των ΗΠΑ και στους ανώτερους βοηθούς εξωτερικής πολιτικής στον Λευκό Οίκο, σημειώνει ο Χερς, αλλά είναι στην κοινότητα πληροφοριών των ΗΠΑ, η οποία δυσκολεύεται να αποκτήσει πρόσβαση στις πληροφορίες και τις εκτιμήσεις τους στο Οβάλ Γραφείο.

Ο Χερς αποκάλυψε ότι, την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι σφαγές στο Μπαχμούτ, οι οποίες είναι παρόμοιες στην «ανοησία» τους -αν όχι σε αριθμούς- με τις σφαγές του «Verdun and the Somme» κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ «για αυτές οι υπεύθυνοι για τον σημερινό πόλεμο Μόσχα, Κίεβο και η Ουάσιγκτον δεν ενδιαφέρονται καν για προσωρινές συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως προπομπός για κάτι μόνιμο.