Ανθυπασπιστής του ΛΣ συνελήφθη για εκδικητικό εμπρησμό σε όχημα συναδέλφου του και ρίψη χειροβομβίδας



Για λόγους εκδίκησης για υπηρεσιακά θέματα.

Ανθυπασπιστής του Λιμενικού Σώματος συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για εμπρησμό, απόπειρα έκρηξης, απείθεια και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη προανακριτική έρευνα, προέκυψε ότι ο 45χρονος είχε προκαλέσει πρωινές ώρες της 22ας Απριλίου πυρκαγιά σε αυτοκίνητο που ανήκε σε γυναίκα αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος, με αποτέλεσμα την καταστροφή του, ενώ πέταξε και αμυντική χειροβομβίδα στον προαύλιο χώρο της πολυκατοικίας όπου η αξιωματικός διαμένει. Η χειροβομβίδα δεν εξερράγη και τυχαία βρέθηκε στις 3 Μαΐου και περισυλλέχθηκε από τον Στρατό.

Στην κατοχή του, καθώς και σε κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, 100.000 ευρώ, δύο καραμπίνες, καραμπίνα χωρίς αριθμό και λοιπές ενδείξεις, πιστόλι, δερμάτινη ζώνη εξάρτησης, χειροπέδες, τρεις μεταλλικοί γεμιστήρες, επτά φυσίγγια «Hollow point» και όχημα.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και πήρε προθεσμία να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, για υπηρεσία θέματα η λιμενικός είχε διατάξει ΕΔΕ σε βάρος του 45χρονου, οι δυο τους είχαν αλληλομηνυθεί κι ο συλληφθείς είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα. Θεωρώντας υπεύθυνη την αξιωματικό για τη διοικητική αυτή ποινή που του επιβλήθηκε, αποφάσισε σύμφωνα με αστυνομικές πηγές να την εκδικηθεί.