Η Τουρκία διαμορφώνει κοινό μέτωπο με την Αλβανία κατά της Ελλάδας-O Ράμα ”αποθέωσε” τον Ερντογάν-Το σχέδιο Άγκυρας-Τιράνων



Η Τουρκία διαμορφώνει κοινό μέτωπο με την Αλβανία κατά της Ελλάδας-O Ράμα ”αποθέωσε” τον Ερντογάν –

Δεν μπορεί η Ελλάδα να συνεχίζει να φιλοξενεί εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανούς πολίτες, μέσω των οποίων στηρίζεται η Αλβανική οικονομία, και την ίδια ώρα η Αλβανική Κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της να ενσπείρουν φόβο και μίσος κατά της χώρας μας.

Η καιροσκοπική πολιτική του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, καθημερινά αποκαλύπτει και μια νέα πτυχή ανθελληνισμού.
Από τη μια η Αλβανία «χτυπά» την πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εισπράττει ήδη ευρωπαϊκά κονδύλια για την ανάπτυξή της και από την άλλη συσφίγγει ολοένα και περισσότερο τους δεσμούς της με την Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν.

Η Αλβανία καλείται να επιλέξει τώρα εκ νέου, ανάμεσα στην ασφάλεια που της παρέχει η Ελλάδα, η οποία στέκεται αρωγός για την ένταξη της στην ΕΕ και την ευημερία του Αλβανικού λαού ως επακόλουθο αυτής και στην δολοπλόκο Τουρκία, η οποία επιθυμεί την αναταραχή και την σύγκρουση στα Βαλκάνια, χρησιμοποιώντας ως όχημα τον Αλβανικό εθνικισμό προκειμένου να αναζωπυρωθεί η εστία Κοσσόβου-Σερβίας.

Όλα αυτά βεβαίως θα ήταν ήσσονος σημασίας, εάν η συνεργασία των δύο χωρών δεν είχε φανερό στόχο την Ελλάδα. Ο Ερντογάν, σε μια πρωτοφανή επίδειξη μεγαλοπρέπειας, επιχειρεί να επιβάλλει την Τουρκία ως τον «χωροφύλακα» της Μεσογείου, αδιαφορώντας για διεθνείς συνθήκες και καταπατώντας κάθε έννοια καλής γειτονίας.

Η δήλωση Ράμα

Δηλώσεις για τις γενικές εκλογές στην Τουρκία έκανε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που δημοσίευσε σήμερα. Εκφράζοντας ότι οι εκλογές στην Τουρκία έχουν μεγάλη σημασία όχι μόνο για την Τουρκία και τον λαό της, αλλά και για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, ο Ράμα είπε ότι η συμμετοχή στις εκλογές είναι καθήκον του τουρκικού λαού.

Ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα είπε: “Κανείς δεν ξέρει και δεν μπορεί να κάνει καλύτερα από ό,τι πρέπει να αποφασίσει. Ωστόσο, θα ήθελα να εκφράσω την υψηλότερη εκτίμησή μου στον Πρόεδρο Ερντογάν, ενώ σέβομαι κάθε μέλος του τουρκικού λαού”. «Το όραμα, το θάρρος, η δύναμη της θέλησης και η ακούραστη ενέργειά του τον έχουν μετατρέψει σε παράδειγμα».

Τονίζοντας ότι υπάρχουν πολίτες που υπερασπίζονται αποφασιστικά τον Πρόεδρο Ερντογάν, ο Ράμα είπε: «Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, όχι μόνο για την Τουρκία, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο, και ειδικά για την Ευρώπη, η εμπειρία και η προσωπικότητα του Προέδρου της Τουρκίας λειτουργούν ως μεσολαβητές για η παράδοση σιτηρών στις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας. Ο ρόλος και η αποφασιστικότητά του στη μάχη κατά των φωλιών τρομοκρατίας είναι πολύ σημαντικά για να αγνοηθούν από εκείνους που καθορίζουν το μέλλον της Τουρκίας την επόμενη Κυριακή», είπε.

Εκφράζοντας ότι ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι φίλος που στέκεται στο πλευρό της Αλβανίας και του λαού της στις πιο δύσκολες στιγμές τους, ο Έντι Ράμα είπε: «Μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Αλβανία, η Τουρκία ήταν το πρώτο κράτος που αναγνώρισε το Κοσσυφοπέδιο όταν η Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου κήρυξε την ανεξαρτησία της.”