Ο Μπαλωμένος "έσφαξε με το γάντι" τον Πρέσβη του Πακιστάν για τις παραβιάσεις του ΕΕΧ Ελλάδας και ΚύπρουΣυνάντηση Εργασίας Γενικού Διευθυντή της ΓΔΠΕΑΔΣ /ΥΠΕΘΑ Δρ. Κωνσταντίνου Μπαλωμένου με τον Πρέσβη του Πακιστάν στην Ελλάδα κ. Muhammad Aamar Aftab Qureshi

O Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ) του ΥΠΕΘΑ Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος, πραγματοποίησε την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023, συνάντηση εργασίας με τον Πρέσβη του Πακιστάν στην Ελλάδα κ. Muhammad Aamar Aftab Qureshi.

Κύριοι άξονες της συζήτησης αποτέλεσαν οι τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις, η μετανάστευση, η εγχώρια και διεθνή τρομοκρατία και η ενίσχυση των διμερών αμυντικών σχέσεων μεταξύ Πακιστάν και Ελλάδας. 

Ειδικότερα, αναδείχτηκε από αμφότερες πλευρές η πρόθεση ανάληψης ενεργειών προκειμένου να βελτιωθούν οι πολιτικο-στρατιωτικές σχέσεις των δύο χωρών.  

Επιπρόσθετα, ο Δρ. Μπαλωμένος τόνισε ότι οι πρόσφατες παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας (FIR Αθηνών και Λευκωσίας) από Πακιστανικά Πολεμικά Α/Φ στο πλαίσιο διεξαγωγής Τουρκικών ασκήσεων, δεν βοηθούν την από κοινού προσπάθεια βελτίωσης και εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων Πακιστάν-Ελλάδας. 

Κλείνοντας, τονίστηκε από κοινού, ότι η καλή σχέση Πακιστάν — Τουρκίας, δεν θα πρέπει να στέκεται εμπόδιο στην προώθηση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών και εκφράστηκε η κοινή βούληση για ανάπτυξη εποικοδομητικής συνεργασίας Πακιστάν-Ελλάδας στον αμυντικό, οικονομικό και διπλωματικό τομέα.

Νεότερη Παλαιότερη