Ποιο είναι το ισραηλινό NLOS MissionTaskForce που κάνει άβατο για τους Τούρκους νησιά και ΕβροΠοιο είναι το ισραηλινό NLOS MissionTaskForce της Rafael που κάνει άβατο για τους Τούρκους νησιά και Εβρο.

Η Ελλάδα ήταν ο πρώτος πελάτης για το NMT concept της Rafael που περιλαμβάνει 34 εκτοξευτές, 17 κιτ UAV και περίπου 350 πυραύλους, όλα συνδεδεμένα μεταξύ του και με τη χρήση AI με στόχους τεθωρακισμένα οχήματα, ναυτικές μονάδες, υποδομές και μονάδες πεζικού σε ανοιχτό χώρο.

Μάλιστα το σύστημα χρησιμοποιεί γεωαναφορικά εικονοστοιχεία που του επιτρέπουν ακριβή στόχευση, σημειώνει το edrmagazine.eu.

Ένα ελληνικό τάγμα θα διαθέτει 12 εκτοξευτές Spike NLOS και έξι κιτ UAV Orbiter 3 ενώ κάθε τάγμα θα μπορεί να προστατεύσει μια περιοχή διαμέτρου περίπου 150 χιλιομέτρων.

Μάλιστα το λεγόμενο και System-of-Systems που παρέχεται στην Ελλάδα αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο μελλοντικών βελτιώσεων οι οποίες «θα συνεχίσουν να παρέχονται στον Ελληνικό Στρατό στο μέλλον».

Μία πιθανή εξέλιξη του συστήματος είναι να συνδεθούν με το σύστημα όλοι οι ελληνικοί Spike, τόσο των ελληνικών επιθετικών ελικόπτερων AH-64 όσο και των μονάδων του ναυτικού, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα των ελληνικών επιθέσεων.

Η συνολική αξία της σύμβασης είναι περίπου 370 εκατομμύρια ευρώ.

Νεότερη Παλαιότερη