Καταιγιστικές εξελίξεις στα εξοπλιστικά! Συμφωνία Paramount Industries και ΕΑΒ για την παραγωγή αιωρούμενων πυρομαχικών για τον ελληνικό ΣτρατόΤρέχουμε πλέον με ιλιγγιώδη ταχύτητα ακόμα και για τα ελληνικά δεδομένα-Θα αποκτήσουν αιωρούμενα πυρομαχικά οι μονάδες στα νησιά μας.

ΗParamount Industries Greece υπέγραψε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με τα Ελληνικά Αμυντικά συστήματα (ΕΑΣ) για τη συμπαραγωγή των περιπλανώμενων πυρομαχικών IRIX.

Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της Άμυνας Έκθεσης Αθηνών (DEFEA 2023).

Η συμφωνία προβλέπει την κατασκευή προηγμένων πυρομαχικών μακράς εμβέλειας loitering στην Ελλάδα τόσο για την ελληνική αγορά όσο και για πιθανές εξαγωγές σε διεθνείς πελάτες.

Η συνεργασία θα επιτρέψει επίσης τη μεταφορά της κατασκευαστικής τεχνογνωσίας IRIX στην EAS και θα ενθαρρύνει τη συμμετοχή τους στην έρευνα και ανάπτυξη για μελλοντικές αναβαθμίσεις συστημάτων, ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων και δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο Νικόλαος Κωστόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Defense Systems (EAS) δήλωσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που βγαίνουμε στην παραγωγή, στην Ελλάδα, με ένα από τα πιο προηγμένα πυρομαχικά μεγάλης εμβέλειας στον κόσμο. Στην Paramount, βρήκαμε έναν ιδανικό στρατηγικό εταίρο, που αναγνωρίζεται ως ένας από τους πρωτοπόρους στη βιομηχανία πυρομαχικών.

Η EAS και η Paramount ανέπτυξαν από κοινού ένα καινοτόμο και προηγμένο προϊόν, ειδικά σχεδιασμένο για την ελληνική αγορά, το IRIX. Πρόκειται για ένα έργο φωτός για την ανάπλαση και την ενίσχυση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, για το οποίο είμαστε εξαιρετικά περήφανοι».

Η ΕΑΣ είναι μια ελληνική κρατική εταιρεία με ιστορία 140 ετών στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την κατασκευή και τον εφοδιασμό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με αμυντικά συστήματα τύπου ΝΑΤΟ. Κύριος μέτοχος είναι το Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών και η εταιρεία εποπτεύεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η Ελλάδα και τα αιωρούμενα πυρομαχικά που αλλάζουν τα πάντα στο μελλοντικό πεδίο μάχης

Νέες τεχνικές, και νέες μέθοδοι αναδύονται από έναν σκληρό και ανελέητο πόλεμο ανάμεσα στην Ουκρανία, σε συνδυασμό με τον “οργασμό” στην τουρκική αμυντική βιομηχανία αλλά και τις ωμές απειλές που δεχόμαστε από την Άγκυρα, τουλάχιστον εδώ και Δύο χρόνια.

Τα πρώιμα διδάγματα του πολέμου αυτού φέρνουν ξανά στο προσκήνιο το “ξεχασμένο” και παραμελημένο ελληνικό πεζικό, το οποίο όπως όλα δείχνουν, θα αναβαθμιστεί  ως προς τις δυνατότητες του άμεσα.

Το νέο δόγμα θέλει τους μελλοντικούς Έλληνες "πεζικάριους", να λειτουργούν σε μικρές ομάδες στα πρότυπα εξολοθρευτών αρμάτων μάχης, σταθμών διοικήσεως, φαλαγγών εφοδιασμού και συστοιχιών πυραύλων.

Εφοδιασμένοι με αιωρούμενα πυρομαχικά, οι άνδρες μας θα μπορούν να εξουδετερώνουν μια ολόκληρη γκάμα στόχων, από αρχηγεία και συγκεντρώσεις οπλικών συστημάτων, μέχρι αποθήκες πυρομαχικών και αντιαεροπορικά συστήματα μεγάλου  μάλιστα βεληνεκούς σαν τους πυραύλους TAYFUN.

Προσαρμοσμένα όλα αυτά στα νησιά μας, θα φέρουν σχεδόν σίγουρα αλλαγές, σε συνδυασμό με τα νέα οπλικά συστήματα ( αιωρούμενα πυρομαχικά-drones-συστήματα επικοινωνιών και ΤΟΜΑ).

Νεότερη Παλαιότερη