Velos Rotors: Τα Ελληνικά drones που κάνουν θραύση στη Νότια Κορέα



Δύο εκατ. δολάρια έλαβε η ελληνική starup Velos Rotors, που κατασκευάζει στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας μη επανδρωμένα ελικόπτερα, τα οποία ήδη χρησιμοποιούνται στο λιμενικό της Νότιας Κορέας.

Ευοίωνες προοπτικές ανάπτυξης φαίνεται ότι παρουσιάζει η αγορά των drones στην Ελλάδα, παρά το πρώιμο στάδιο στο οποίο την κατατάσσουν πολλοί αναλυτές του παγκόσμιου επιχειρίν.

Όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Χελιδώνης στη RealNews, χαρακτηριστικό case study, έχοντας ήδη δώσει σημαντικά δείγματα γραφής, είναι μια νεοφυής επιχείρηση από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας, η οποία κατασκευάζει drones και τα διοχετεύει στις αγορές του εξωτερικού, καταγράφοντας χιλιάδες ώρες πτήσηες με απόλυτη επιτυχία.

Πρόκειται για την ελληνική Velos Rotors την οποία ίδρυσαν πριν από 11 χρόνια ο Άρης Κολοκυθάς και ο Τάσος Αργυρός.

Η νεοφυής επιχείρηση μόλις πριν από λίγες ημέες κατάφερε να εξασφαλίσει μια υψηλή χρηματοδότηση, ύψους 2 εκατ. δολαρίων, από το Marathon Venture Capital, μπαίνοντας και επισήμως στο στόχαστρο των διεθνών επενδυτών.

Η χρηματοδότηση, όπως αναφέρουν τα στελέχη της, θα αξιοποιηθεί για την κάλυψη της διεθνώς αυξανόμενης ζήτησης και για την περαιτέρω εξέλιξη των καινοτόμων ελικοπτέρων της, που σήμερα αποτελούν τα πιο ασφαλή και αποτελεσματικά μη επανδρωμένα πτητικά μέσα παγκοσμίως στην κατηγορία τους.

Η πρωτοπόρα κατασκευάστρια ηλεκτρικών μη επανδρομένων ελικοπτέρων κάτω των 25 κιλών, για εμπορικές και κυβερνητικές εφαρμογές, διατηρεί τα κεντρικά της γραφεία στο Μέριλαντ των ΗΠΑ, ωστόσο τα drones σχεδιάζονται και παράγονται στην Ελλάδα, ενώ όπως αναφέρουν στελέχη της εταιρείας, «η Velos παράγει drones βιομηχανικού τύπου, διαθέτοντας πλήθος project» .

Μεταξύ των σημαντικότερων έργων που «τρέχει» η Velos είναι η προμήθεια drones στο λιμενικό της Νότιας Κορέας, προκειμένου η ασιατική χώρα να επιτηρεί την ακτογραμμή της, αλλά και η μεταφορά ενός εξαιρετικού ευαίσθητου φορτίου για λογαριασμό της αμερικανικής εταιρείας Mission Go στη Βαλτιμόρη.

sportime.gr