Πολεμική Αεροπορία: Νέα παρουσίαση της Lockheed Martin με αντικείμενο τα ατρακτίδια Sniper ATP και LegionΤο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι στις 26 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) συνάντηση εκπροσώπων της Lockheed Martin με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ. Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση των δυνατοτήτων των ατρακτιδίων Sniper ATP (Advanced Targeting Pod) και Legion που κατασκευάζει η εταιρεία. 

Πρόκειται για τη δεύτερη παρουσίαση (η πρώτη έγινε στις 20 Μαΐου του 2022) των συγκεκριμένων ατρακτιδίων στην Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ). Το Sniper ATP έχει τη δυνατότητα εντοπισμού, αναγνώρισης, αυτόματης ιχνήλασης και κατάδειξης στόχων σε μεγάλες αποστάσεις. Μπορεί επίσης να υποστηρίξει την καθοδήγηση όλων των πυρομαχικών καθοδήγησης λέιζερ και GPS (δυτικής προέλευσης) κατά στατικών ή κινούμενων στόχων.

Το Legion είναι ένας παθητικός αισθητήρας πολλαπλών λειτουργιών που υποστηρίζει διαδικασίες στόχευσης σε περιβάλλον άρνησης χρήσης ραντάρ. Το βασικό σύστημα που ενσωματώνει το Legion είναι ο αισθητήρα IRST21 (Infra-Red Search & Track 21), ο οποίος σε συνδυασμό με έναν προηγμένο επεξεργαστή επιτυγχάνει υψηλής πιστότητας ανίχνευση και παρακολούθηση εναέριων στόχων. 

Το Legion έχει κοινή αρχιτεκτονική διασύνδεσης κάτι που του επιτρέπει να εναλλάσσεται από αεροσκάφος σε αεροσκάφος χωρίς επιπρόσθετες απαιτήσεις πιστοποίησης.

 Η εικόνα του Legion μπορεί να διαβιβαστεί σε άλλες φίλιες δυνάμεις μέσω Link-16. Μπορεί να εκτελεί έρευνα αέρος-αέρος ανεξάρτητα ή ταυτόχρονα με το ραντάρ του αεροσκάφους, να ανακαλύπτει στόχους και αυτοί οι στόχοι να πλήττονται από το αεροσκάφος χωρίς να έχουν κάποια ένδειξη προειδοποίησης επερχόμενης απειλής (παθητική λειτουργία).