Τουρκία: Το ύπουλο και προκλητικό σχέδιο κατά Ελλάδας και Κύπρου – Τα σημεία που θα «χτυπήσει» o ΕρντογάνΜε ακόμη μεγαλύτερη ένταση θα συνεχίσει την επιθετική πολιτική της κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, η Τουρκία. Από τη στιγμή που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κέρδισε τις εκλογές, αυτό ήταν κάτι λίγο πολύ αναμενόμενο.

Στόχος του Τούρκου προέδρου είναι να «χτυπήσει» τις δύο χώρες σε όλα τα «μέτωπα», προσπαθώντας να κερδίσει όσα περισσότερα μπορεί για τη δική του.

Ήδη προσπαθεί να εκμεταλλευθεί το ναυάγιο στην Πύλο, καταγγέλλοντας πως «…. η Ελλάδα δολοφονεί μετανάστες» και τηλεφωνώντας στην κυβέρνηση του Πακιστάν προκειμένου να συλλυπηθεί για το συμβάν.

Στην ατζέντα του Ερντογάν ενόψει ΝΑΤΟ και ενόψει της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη (εφόσον εκλεγεί φυσικά) αρχικά θα τεθεί το θέμα των εξοπλισμών για τους οποίους η Τουρκία ανησυχεί. καθώς η Ελλάδα συνεχώς ενισχύεται. Μονομερώς φυσικά, καθώς η Τουρκία από την πλευράς της επίσης εξοπλίζεται με τα δικά της μέσα (bayraktar, αεροπλανοφόρο, πύραυλοι, πολεμικό αεροσκάφος κτλ), ενώ διαθέτει και μεγάλη αποβατική μονάδα, την ώρα που απαιτεί αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών.

Βεβαίως οι Τούρκοι δεν σταματούν μόνο εδώ αφού το Κυπριακό ζήτημα είναι ψηλά στις επιδιώξεις τους, την ώρα που πριν από λίγους μήνες ο Ερντογάν είχε ανοίξει παρανόμως τα Βαρώσια, δίνοντας ένα προκλητικό σόου. Φυσικά εκεί στόχος είναι να τεθεί και πάλι το θέμα της αναγνώρισης του ψευδοκράτους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις διεκδικήσεις των Τούρκων σε ΑΟΖ κτλ.

Οπως αναφέρουμε και πιο πάνω στην ατζέντα του Ερντογάν στο ΝΑΤΟ θα υπάρχει και το μεταναστευτικό, με την Τουρκία να έχει διπλό στόχο. Αφενός θα ζητήσει οικονομική στήριξη από τους υπόλοιπους συμμάχους αφετέρου θα προσπαθήσει να εκθέσει την Ελλάδα, ισχυριζόμενος πως η χώρα μας δεν συμπεριφέρεται σωστά στο ζήτημα αυτό.

Προφανώς και πρόκειται για κάτι προκλητικό καθώς ο Ερντογάν ήταν που τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιεί τους μετανάστες (οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι παράνομοι) «σπρώχνοντάς» τους από κάθε πύλη (Έβρο και Αιγαίο) προς την χώρας μας. Δεν έχουν περάσει άλλωστε παρά λίγα χρόνια από την προσπάθεια εισβολής χιλιάδων μεταναστών από τον Έβρο με τις πλάτες της Τουρκίας.