Οι Τούρκοι απειλούν με τον Tayfun : «Θα συντρίψουμε τις ΗΠΑ»Δεν έχουν τέλος οι προκλητικές και εμπρηστικές αναφορές στα ΜΜΕ στην Τουρκία, τα οποία τώρα απειλούν και τις ΗΠΑ με την εμβέλεια του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun.

Πιο συγκεκριμένα, οι Τούρκοι αναλυτές αναφέρονται ξανά στην εμβέλεια του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun υποστηρίζοντας ότι πλέον είναι 1000 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στη γειτονική χώρα, Μανώλης Κωστίδης, το CNN Turk υποστηρίζει ότι «υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον της Ελλάδας για τον Tayfun».

Παράλληλα, οι Τούρκοι δηλώνουν πως «Εκτοξεύσαμε τον πύραυλο και επιχείρησαν να μας απαντήσουν οι Έλληνες και οι Αμερικανοί. Θα συντρίψουμε τους Αμερικανούς που εγκατέστησαν τους πυραύλους HIMARS στη Συρία».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και ο δημοσιογράφος Φούλγια Οζτούρκ ανέφερε: «Από την Roketsan κατασκευάστηκε ένας τέτοιος πύραυλος Tayfun που η Ελλάδα ενδιαφέρεται από κοντά και όλος ο κόσμος αναρωτιέται. Ποιο είναι το χαρακτηριστικό του Tayfun;».

Τέλος, σε μια σημαντική συνάντηση, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης τον ηγέτη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Μοχάμεντ μπθν Ζαγιέντ αλ Ναχιάν, στον οποίο δώρισε το ηλεκτροκίνητο τουρκικό αυτοκίνητο TOGG!

Πηγή: Geostratigika.gr