Αρχίζει να μελετά τα UAV Paroller της Ελλάδας η ΤουρκίαΑρχίζει να μελετά τα UAV Paroller της Ελλάδας η Τουρκία, καθώς η Αθήνα θα προμηθευτεί το Patroller Unmanned Aerial Vehicle (UAV) της γαλλικής εταιρείας Safran.

«Η προμήθεια γίνεται μέσω του Οργανισμού Υποστήριξης και Εφοδιασμού του ΝΑΤΟ NSPA», τονίζει το τουρκικό savunmasanayist.com.

«Ο Ελληνικός Στρατός θα προμηθευτεί 4+4 Paroller Tactical UAV εκτός από τα υπάρχοντα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Sperwer», με την Ελλάδα «να ξεκινά διαπραγματεύσεις με τη γαλλική εταιρεία Safran».

«Το Sagem Sprewer, που παρουσιάστηκε το 2005, είναι γνωστό ως το μοναδικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος με σταθερά φτερά στον κατάλογο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, μαζί με το πολύ ελαφρύτερο και μικρότερο Aeronautics Defense Orbiter. Επιπλέον, ο Ελληνικός Στρατός χρησιμοποιεί και UAV Heron μισθωμένα από το Ισραήλ», αναφέρουν οι Τούρκοι.

Αρχίζει να μελετά τα UAV Paroller της Ελλάδας η Τουρκία
«Το Patroler, ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα κλάσης Μεσαίου Υψόμετρου Μεγάλης Αντοχής (MALE) με μακρά ιστορία εξέλιξης, πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση το 2009. Από τότε, το σύστημα βελτιώνεται συνεχώς. Είναι γνωστό ότι την άνοιξη του 2016 ο Γαλλικός Στρατός παρήγγειλε 14 UAV αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ», γράφει το savunmasanayist.com.

Το Patroller τροφοδοτείται από τον κινητήρα Rotax 914F και μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 210 κιλών, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

Χάρη στην αρχιτεκτονική ανοιχτού συστήματος, αυτό το φορτίο μπορεί να φέρει και «εξοπλισμό για την παρεμπόδιση των επικοινωνιών του εχθρού και εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου».

Το UAV, το οποίο μπορεί να μείνει στον αέρα για 15 ώρες, είναι εξοπλισμένο με τον πολυφασματικό αισθητήρα EuroflirTM 410.