Ο Όμιλος Wagner θα πάψει να υπάρχει. Ο Πριγκόζιν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία λήξηςΣε λίγες μόνο μέρες, η ομάδα Wagner θα πάψει να υπάρχει. Αυτό το μήνυμα έδωσε ο ίδιος ο Yevgeny Prigozhin, επικεφαλής του στρατιωτικού σχηματισμού μισθοφόρων, σε ηχογράφηση που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Σάββατο 24 Ιουνίου, τα βλέμματα όλου του κόσμου ήταν στραμμένα στη Ρωσία . Εκείνη την ημέρα, η Ομάδα Βάγκνερ εξαπέλυσε επίθεση στη Μόσχα, αλλά αποδείχθηκε ότι η «Πορεία Δικαιοσύνης» τελείωσε τόσο απροσδόκητα όσο είχε ξεκινήσει. Ο Yevgeny Prigozhin σταμάτησε τους μισθοφόρους όταν ήταν μόλις 200 χιλιόμετρα μακριά. από την πρωτεύουσα της Ρωσίας.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο Prigozhin ανακοίνωσε ότι “ένας τεράστιος αριθμός μαχητών” της Ομάδας Wagner είχε πεθάνει και ανακοίνωσε μια αντίδραση “σε αυτό το έγκλημα”.

Είμαστε 25.000 και θα εξηγήσουμε γιατί επικρατεί χάος στη χώρα – ανακοίνωσε.

Για αρκετές μέρες όλοι αναρωτιόντουσαν πώς θα τελείωνε η ​​αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στη Ρωσία. Σήμερα γνωρίζουμε ότι έχει ληφθεί μια βασική απόφαση σχετικά με τον Όμιλο Wagner.

Prigozhin: «Ο όμιλος Wagner θα πάψει να υπάρχει»
Μετά τα γεγονότα του Σαββάτου, ο Πριγκόζιν, με το παρατσούκλι «μάγειρας του Πούτιν», εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος. Τελευταία φορά εθεάθη να φεύγει από το Ροστόφ-ον-Ντον, κατεχόμενο από τους Βαγκνεριανούς, υπό τη συνοδεία χειροκροτημάτων. Υποστηρίστηκε ότι ο Prigozhin επρόκειτο να “φύγει στη Λευκορωσία”, αλλά δεν ήταν γνωστό αν έφτασε εκεί.

Σήμερα ο «μάγειρας του Πούτιν» έσπασε τη σιωπή. Ανέφερε ότι οι μέρες του μισθοφορικού στρατιωτικού σχηματισμού είναι μετρημένες.

Ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι σκοπός της πορείας ήταν να αποφευχθεί η καταστροφή της Ομάδας Βάγκνερ και όχι να ανατραπεί ο ηγέτης της Ρωσίας. Σημείωσε επίσης ότι λυπάται που η ομάδα έπρεπε να χτυπήσει τη ρωσική αεροπορία και πήρε την απόφαση να υποχωρήσει από τη Μόσχα για να αποφύγει την αιματοχυσία.