Η Τουρκία ο «παράδεισος» των Ευρωπαίων ναρκεμπόρων! Καταζητούμενοι της Ιντερπόλ προστατεύονται από τον Ερντογάν μέσω υπηκοότητας!Ανησυχητικές είναι οι προβλέψεις των συνεπειών αυτής της κατάστασης από την Ιντερπόλ, η οποία βλέπει όλο και περισσότερους εγκληματίες να προστατεύονται από την Τουρκία

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο VICE World News πως άτομα που κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών εκμεταλλεύονται τους κανονισμούς σχετικά με την τουρκική υπηκοότητα για να αποφύγουν δίκες στην Ευρώπη.

Η Τουρκία Προστατεύει Ναρκέμπορους;
Η αστυνομία της Ευρώπης φαίνεται πως ενημέρωσε την διάσημη VICE World News για ένα ανησυχητικό φαινόμενο: οι κορυφαίοι καταζητούμενοι της ηπείρου αποφεύγουν την κράτησή τους με το να γίνονται Τούρκοι πολίτες.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών επιβολής του νόμου ανησυχούν όλο και περισσότερο πως εγκληματίες που συνδέονται με διακίνηση ναρκωτικών μεγάλης κλίμακας εκμεταλλεύονται την πολιτική της Άγκυρας να δίνει την τουρκική υπηκοότητα σε επενδυτές, όπως και το γεγονός πως η χώρα αρνείται να εκδώσει πολίτες που πήραν πρόσφατα υπηκοότητα.

Ο Rawa Majid, γνωστός και ως η «Κούρδισσα Αλεπού», είναι ένας Ιρακινός-Κούρδος που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ αποτελεί ύποπτο της σουηδικής αστυνομίας για την συμμετοχή του σε σημαντικά εγκλήματα στην σκανδιναβική χώρα. Τώρα ο ίδιος μένει στην Τουρκία αφού «εξαγόρασε» την τουρκική υπηκοότητα το 2020 μέσω του αποκαλούμενου «Χρυσού Διαβατηρίου», το οποίο προσφέρει την τουρκική υπηκοότητα σε αντάλλαγμα επένδυση 400 χιλιάδων δολαρίων.

Παρά το γεγονός πως εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από την Ιντερπόλ και την Σουηδία, όπου αποτελεί έναν από τους κορυφαίους καταζητούμενους της χώρας, η Τουρκία αρνείται να συλλάβει ή να εκδώσει τον Majid εξαιτίας της υπηκοότητάς του.

«Έχει υποβληθεί αίτημα έκδοσης του Rawa Majid από την Τουρκία» δήλωσε επίσημος της Σουηδίας στο Politico. «Οι τουρκικές αρχές έχουν δηλώσει πως η έκδοση δεν είναι δυνατή επειδή ο Rawa Majid είναι Τούρκος πολίτης» πρόσθεσε.

Τουρκική «Εκδίκηση» στην Σουηδία
Η Τουρκία αρνείται να εκδώσει των Majid, επικαλούμενη την σουηδική άρνηση απέλασης αρκετών ανθρώπων που ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει χαρακτηρίσει «τρομοκράτες», συμπεριλαμβανομένου ενός δημοσιογράφου που κατηγορείται για την προσπάθειά του να ανατρέψει την κυβέρνηση Ερντογάν και ενός δασκάλου που προσπάθησε να «υπονομεύσει την συνταγματική εντολή». Όταν η Σουηδία αιτήθηκε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ το περασμένο έτος, η Τουρκία εμπόδισε την ένταξή της στην συμμαχία εξαιτίας της άρνησης της Σουηδίας να απελάσει αυτά τα άτομα.

Το ζήτημα με τους εγκληματίες στην Ευρώπη είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανέφεραν στο VICE World News πως το πρόβλημα εκτείνεται πολύ μακρύτερα από έναν Κούρδο διακινητή ναρκωτικών.

Ενημέρωσαν πως άτομα που κατηγορούνται για τέτοια αδικήματα στρέφονται όλο και συχνότερα προς την Τουρκία, αλλά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία προσφέρουν εύκολη διαμονή, όχι όμως υπηκοότητα, σε άτομα που έχουν την δυνατότητα να επενδύσουν μεγάλα κεφάλαια.

Έτσι, η Τουρκία γίνεται σιγά σιγά ένας παράδεισος ναρκεμπόρων, με τις συνέπειες αυτού του φαινομένου να προμηνύονται ιδιαίτερα ανησυχητικές σύμφωνα με την ευρωπαϊκή αστυνομία.