Φόρτωσε ο Μητσοτάκης: Αυστηρό μήνυμα προς όλους τους υπουργούς



Ως εδώ.  Ξυπνήστε. Αυτό το σαφές μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την απόφασή του να κάνει αποδεκτή την παραίτηση του Νότη Μηταράκη, από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Και αυτό το μήνυμα το έστειλε σε ολόκληρο το κυβερνητικό σχήμα ότι από εδώ και πέρα δεν πρόκειται να δεχθεί… χαλαρότητα στη λειτουργία των υπουργών του.

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη προς όλους τους υπουργούς
Και η αλήθεια είναι ότι ο Μηταράκης, εάν και είχε δεχθεί κίτρινη κάρτα με αφορμή τις δηλώσεις του για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, αλλά και την Εφιππη Αστυνομία, δεν κατάλαβε τι του ήρθε όταν αποφάσισε να πάει για μπάνια, την ώρα που οι υφιστάμενοί του αστυνομικοί ήταν στην πρώτη γραμμή των πύρινων μετώπων, σώζοντας ζωές και ρισκάροντας και τις δικές του.

Οπως αποκάλυψε σχόλιο της «Καθημερινής», ο μέχρι χθες υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε επιλέξει να κάνει διακοπές. Το σχόλιο με τίτλο «Σαν να μην τρέχει τίποτα», ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών.

Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη του πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για αρκετές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νησί ήταν η Πάτμος από την οποία επέστρεψε άρον  άρον μόλις ο Μηταράκης κατάλαβε το τι ερχόταν, αλλά ήταν πλέον αργά. Ο πρωθυπουργός στο πρόσωπο του Νότη Μηταράκη έστελνε σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί συμπεριφορές που θυμώνουν την κοινωνία και δείχνουν ανωριμότητα διαχείρισης.

Εξάλλου ο πρωθυπουργός είχε ενημερώσει στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο ότι δεν υπάρχει περίοδος χάριτος και σε συνεντεύξεις του είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν. Οπως και έγινε.

Τη θέση του Μηταράκη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πήρε ο μέχρι πρότινος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος συμπλήρωσε μόλις έναν μήνα στο χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού, ενώ στο κυβερνητικό σχήμα επανέρχεται ως αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού και ο βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος, σημειωτέον, είχε συγκρουστεί σφόδρα με τον Νότη Μηταράκη κατά τη διάρκεια της κοινής τους παρουσίας στο υπουργείο Εργασίας το 2019. Η ορκωμοσία των νέων υπουργών έγινε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο.

eleftherostypos.gr/