ΤΩΡΑ-ΥΠΕΘΑ: Εντολή για επιθεωρήσεις και ασκήσεις πυρασφάλειας στις Μονάδες των ΕΔΜε εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, θα πραγματοποιηθούν επιθεωρήσεις των μέτρων πυρασφάλειας, όπως και ασκήσεις πυρασφάλειας, σε σχηματισμούς και μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλη τη χώρα, τις αμέσως επόμενες ημέρες, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν την Πέμπτη (27.7.2023) με τις εκρήξεις πυρομαχικών στις αποθήκες της 111 Πτέρυγας Μάχης.

Αρμόδιος συντονιστής για τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας ορίστηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ως επικεφαλής κλιμακίου θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, από την Κυριακή 30 Ιουλίου και επί τρεις συνεχείς ημέρες.

Αντικείμενο των επισκέψεων είναι οι επιτόπιες επιθεωρήσεις, η διεξαγωγή ασκήσεων πυρασφάλειας και η εξέταση όλων των ζητημάτων που αφορούν στην ασφάλεια προσωπικού και μέσων, όπως και η εφαρμογή των σχεδίων ασφαλείας σε όλες τις μονάδες της χώρας.

Εξάλλου, σήμερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα τα ζητήματα πυρασφάλειας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπό τον κ. Χαρδαλιά, με τη συμμετοχή του υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ, αντιναύαρχου Φραγκίσκου Λελούδα, και των αρμοδίων των Γενικών Επιτελείων.