Επικοινωνία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ και της ΑιγύπτουΤην Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος δέχθηκε τηλεφωνική επικοινωνία από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ Αντιστράτηγο Herzi Halevi, ενώ στην συνέχεια επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου Αντιστράτηγο Osama Roshdy Askar.

Οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ και της Αιγύπτου εξέφρασαν την συμπαράστασή τους προς τον Ελληνικό λαό που δοκιμάζεται το τελευταίο διάστημα από τις εκδηλωθείσες πυρκαγιές.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ευχαρίστησε τους Ομολόγους του για την παροχή βοήθειας προς την Χώρα μας με την αντίστοιχη συνδρομή των 2 Αεροσκαφών AIR TRACTOR και 24 στελεχών του Ισραήλ, και των 3 Ελικοπτέρων CH-47D και 28 στελεχών της Αιγύπτου.

Τέλος, επισήμανε την στενή στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο και αναφέρθηκε στην στρατηγική σχέση που έχει αναπτύξει η Χώρα μας με τις εν λόγω Χώρες, η οποία εμβαθύνεται συνεχώς με δραστηριότητες επιχειρησιακής συνεργασίας και συνεκπαίδευσης μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων.