Απομακρύνονται μαχητικά αεροσκάφη F-16 από τη Νέα Αγχίαλο λόγω εκρήξεων και φωτιάς!Λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΕΘΑ και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έδωσαν εντολή προληπτικής απομάκρυνσης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 που επιχειρούν από τις τρεις πολεμικές μοίρες της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, λόγω των συνεχών εκρήξεων και της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς σύμφωνα με το protothema.gr.

Στην 111 Πτέρυγα Μάχης φιλοξενούνται περίπου 70 μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην 330 Μοίρα επιχειρούν 32 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block30. Στις άλλες δύο πολεμικές μοίρες της Νέας Αγχιάλου, την 341 και την 347, βρίσκονται ακόμη 38 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block50.

Αξίζει να σημειωθεί, αναφορικά με την απομάκρυνση των μαχητικών αεροσκαφών από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, ότι πρόκειται για μια τυποποιημένη διαδικασία βάσει πρωτοκόλλου για προληπτικούς λόγους.

Ωστόσο πρέπει να σημειώσουμε πως δεν απομακρύνονται όλα τα αεροσκάφη, καθώς τα περισσότερα από αυτά φιλοξενούνται σε ειδικά «σέλτερ» τα οποία είναι κατασκευασμένα να αντέχουν σε πάρα πολύ ισχυρές εκρήξεις. Ως εκ τούτου δεν διατρέχουν κάποιο κίνδυνο.

Η φωτιά βρίσκεται μακριά από το στρατιωτικό αεροδρόμιο.