Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο: «Ανησυχία για την πρόθεση Μπάιντεν να δώσει F–16 στην Τουρκία»«Ηχηρό» μήνυμα του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου προς την Ουάσινγκτον, αναφορικά με την προοπτική αποστολής F–16 στην Τουρκία.

Μέσω επίσημης ανακοίνωσης, το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο απέστειλε σήμερα (15/07) «ηχηρό» μήνυμα προς την αμερικανική ηγεσία, αναφορικά με το ενδεχόμενο αποστολής μαχητικών αεροσκαφών F–16 στην Τουρκία.

Εκτός από τους βουλευτές του Κογκρέσου, οι οποίοι εξέφρασαν την κατηγορηματική τους αντίθεση στην προοπτική προμήθειας της γείτονος χώρας με F–16, τώρα και το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο αντιτίθεται στη σχετική πρόταση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζο Μπάιντεν.

«Το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο ανησυχεί βαθιά για τη θέση της κυβέρνησης Μπάιντεν σχετικά με την πώληση αεροσκαφών F–16 στην Τουρκία. Τουλάχιστον προς το παρόν, τα μέλη του Κογκρέσου ενήργησαν υπεύθυνα, αντιδρώντας στην πώληση των F–16, εκτός αν η Τουρκία συμμορφωθεί με ορισμένους –γενικά διατυπωμένους όρους, που αποσκοπούν στην προστασία της ακεραιότητας της ελληνικής κυριαρχίας», τονίσθηκε στην ανακοίνωση του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου, μεταξύ άλλων.