Τουρκία: Οι Ουκρανοί θέλουν κι άλλες κορβέτες – Πανηγυρίζει ο ΕρντογάνΈνα νέο deal φαίνεται να ξεπροβάλλει για την Τουρκία, καθώς σύμφωνα με όσες πληροφορίες έρχονται από την Ουκρανία, η χώρα σκέφτεται να αυξήσει την αρχική της παραγγελία για κορβέτες, με τον Ερντογάν να πανηγυρίζει.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη παραγγελία των Ουκρανών προς την Άγκυρα, αφορούσε την απόκτηση τεσσάρων κορβετών κλάσης ADA και πλέον υπάρχουν σκέψεις για αύξηση της κατά δύο κορβέτες.

Μάλιστα, αυτά που φαίνεται πως απασχολεί την Τουρκία, είναι η τοποθεσία όπου και θα κατασκευαστούν, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να φέρνει πιο κοντά το σενάριο στο να ναυπηγηθούν στη γειτονική μας χώρα.

Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, η ναυπήγηση των κορβετών θα ολοκληρωνόταν σε ουκρανικά ναυπηγεία με την βοήθεια τουρκικών εταιρειών με την εισβολή της Ρωσίας να αλλάζει εν τέλει τα όποια σχέδια υπήρχαν.

Για αυτόν τον λόγο, η πρώτη κορβέτα της Τουρκίας για τους Ουκρανούς, που ονομάστηκε «Hetman Ivan Mazepa», καθελκύστηκε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους σε ναυπηγείο της Τουρκίας ενώ και οι υπόλοιπες εκφράζεται η αισιοδοξία πως σύντομα θα βρίσκονται στο δυναμικό της Ουκρανίας.

Ο μεγάλος κερδισμένος σε αυτή την υπόθεση είναι και πάλι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έχει καταφέρει να παίξει κομβικό ρόλο στον πόλεμο και για τις δύο πλευρές.