Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΜε αφορμή τη διαρροή του πορίσματος της ΕΔΕ για τις εκρήξεις πυρομαχικών στην 111 Πτέρυγα Μάχης, αποστέλλεται η Κοινή Ανακοίνωση του Υπεύθυνου βουλευτή ΚΤΕ Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρη Μπιάγκη, και του Τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ

"Για ακόμη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες απαράδεκτων χειρισμών από την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως ήταν οι εκρήξεις πυρομαχικών και η καταστροφή στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην 111 Πτέρυγα Μάχης, στη Νέα Αγχίαλο.

Η διαρροή στη δημοσιότητα του όποιου πορίσματος της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για το θέμα, εγείρει πολλά ερωτηματικά τόσο για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται η ηγεσία του Υπουργείου τη σοβαρότητα του θέματος, όσο και για τη διαδικασία δημοσιοποίησης αυτού, πέρα από τα όποια συμπεράσματά του, όταν μάλιστα οι ευθύνες είναι πολλές και διαχέονται σε όλα τα επίπεδα και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Οι πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το πόρισμα της ΕΔΕ, καταδεικνύουν τις σοβαρές ευθύνες της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αποτελούν απτή απόδειξη αποτυχίας του «επιτελικού κράτους».

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, που σημειωτέον από το 2021 έχει στις αρμοδιότητες του «την εξειδίκευση της πολιτικής των Ενόπλων Δυνάμεων σε θέματα πολιτικής προστασίας και κλιματικής κρίσης, σύμφωνα με τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική», επιδόθηκε σε ένα φθηνό επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων, περιοδεύοντας σε μονάδες κατόπιν εορτής και βγάζοντας στη δημοσιότητα απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες.

Το θέμα χρήζει διερεύνησης σε βάθος, ώστε να σταματήσει να πλήττεται περαιτέρω το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων που δοκιμάστηκε και συνεχίζει δυστυχώς να δοκιμάζεται με τέτοιες μεθοδεύσεις και διαρροές.

Αναμένουμε πλήρη ενημέρωση επί των διαλαμβανομένων στο πόρισμα της ΕΔΕ, δηλώνοντας απερίφραστα ότι δεν θα ανεχτούμε καμία συγκάλυψη ή μετάθεση ευθύνης.”

Για τον Τομέα Άμυνας

Απτχος (Ι) εα Θωμάς Χατζηαθανασίου
Αν. Γραμματέας Τομέα Άμυνας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής