Αλεξανδρούπολη: Απομακρύνθηκαν πυρομαχικά από τις αποθήκες σε περιοχές που απειλεί η φωτιά; – Πυκνώνει περιπολίες ο ΣτρατόςΗ παρουσία του Αρχηγού  ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου  ο οποίος ήρθε  στον Έβρο μαζί με το κυβερνητικό κλιμάκιο δύο Υφυπουργών, μόνο τυχαία δεν είναι

Τεράστια κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων υπάρχει σε ολόκληρο τον Έβρο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης κυρίως αλλά και στο Σουφλί, όπως αναφέρει το evros-news.gr.

Η παρουσία του Αρχηγού  ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου  ο οποίος ήρθε  στον Έβρο. μαζί με το κυβερνητικό κλιμάκιο δύο Υφυπουργών, μόνο τυχαία δεν είναι.  Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ:

– Κατόπιν διαταγών του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ πέρα από την τεράστια συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην καταπολέμηση των πυρκαγιών, έχουν πυκνώσει οι περιπολίες σε όλη την παρέβριο και ιδιαίτερα στη Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως, αλλά και στα εσωτερικά δρομολόγια ανά τομέα των Σχηματισμών στην περιοχή. Αυξάνονται οι περιπολίες στην περιοχή με τη συμμετοχή και μη εν υπηρεσία προσωπικού που υπηρετεί στις Μονάδες και τους Σχηματισμούς στον Έβρο.

Επίσης έμφαση δίνεται στην επιτήρηση και στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον τομέα της XVI μηχανοκίνητης (Μ/Κ) Μεραρχίας Πεζικού και της 29 Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού (Μ/Π ΤΑΞΠΖ) και ιδιαίτερα στα δρομολόγια που περνούν από τα μειονοτικά χωριά.

Από σήμερα το πρωί 2 Λόχοι της Ε’ Μοίρας Καταδρομών θα αναλάβουν αποστολή επιτήρησης με συνεχείς περιπολίες στα εσωτερικά δρομολόγια των νομών Έβρου και Ροδόπης.

Επίσης το UAV HERON θα εκτελέσει πτήσεις επιτήρησης άνωθεν του νομού Έβρου μεταφέροντας ζωντανά εικόνα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στο ΕΘΚΕΠΙΧ και στο ΕΣΚΕΔΙΚ. Παράλληλα έμφαση δίνεται και σε μέτρα αυτασφάλισης των στρατοπέδων και στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο πλαίσιο επαύξησης των μέτρων ασφαλείας.

Μεταφέρθηκαν πυρομαχικά από τις αποθήκες στις περιοχές που απειλεί η φωτιά
Σύμφωνα με πληροφορίες μας από κατοίκους που κινούνταν στις περιοχές όπου βρίσκονται αποθήκες πυρομαχικών, με δεδομένο ότι πλησίαζε απειλητικά η φωτιά είδαν στρατιωτικά οχήματα να μεταφέρουν όχι στρατιωτικό προσωπικό, αλλά προληπτικά σε πιο ασφαλείς περιοχές πυρομαχικά.

Κι αυτό για να αποφευχθεί ο κίνδυνος επανάληψης περιστατικού όπως έγινε στη Νέα Αγχίαλο του Βόλου, όπου ως γνωστόν από την φωτιά και κακή αποψίλωση και προστασία αποθηκών, είχαμε εκρήξεις βλημάτων πολεμικών  αεροπλάνων.