Έβρος: Φόβος ότι οι λαθρομετανάστες θα «εκμεταλλευτούν» τις φωτιές για να εισβάλουν στην ΕλλάδαΜέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να οδηγεί στο ενδεχόμενο ενός οργανωμένου σχεδίου εμπρηστών, όμως όλα είναι υπό εξέταση και κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει ότι σε κάποια σημεία οι εμπρηστές, να εκμεταλλεύτηκαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα για να υλοποιήσουν τα αρρωστημένα τους σχέδια.

Το ενδεχόμενο, να μεταφερθεί στην άλλη πλευρά του Έβρου, το λανθασμένο μήνυμα ότι λόγω των πυρκαγιών και της μεγάλης κινητοποίησης, χαλάρωσαν τα μέτρα φύλαξης στα σύνορα μας με την Τουρκία, προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν οι επιτελείς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Έτσι, με απόφαση του υπουργού Γιάννη Οικονόμου, θα μεταβεί στην ακριτική περιοχή, ο κλαδάρχης Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου όχι μόνο να μην μειωθούν οι περιπολίες και τα μέτρα στο ποτάμι, αλλά αντιθέτως να αυξηθούν, έτσι ώστε να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα, παράτυποι μετανάστες να επιχειρήσουν να εισέλθουν στην χώρα.

Πληροφορίες του newsit.gr, αναφέρουν ότι πιθανότατα σε ομάδες μεταναστών, να μεταφέρθηκε σκοπίμως το μήνυμα της χαλάρωσης των μέτρων φύλαξης, ώστε να επιχειρήσουν να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος από την περιοχή του Έβρου.

Παράλληλα, η ελληνική Αστυνομία, συνδράμει με κλιμάκιο και μέσα, όπου χρειαστεί, όχι μόνο για να αποκλειστούν δρόμοι και να εκκενωθούν περιοχές που κινδυνεύουν από τις φλόγες, αλλά να βοηθήσουν και στο δύσκολο έργο του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στη διερεύνηση των αιτιών των πολλαπλών σημερινών πυρκαγιών.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να οδηγεί στο ενδεχόμενο ενός οργανωμένου σχεδίου εμπρηστών, όμως όλα είναι υπό εξέταση και κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει ότι σε κάποια σημεία οι εμπρηστές, να εκμεταλλεύτηκαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα για να υλοποιήσουν τα αρρωστημένα τους σχέδια. Στόχος, είναι το συντομότερο δυνατόν να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια των πυρκαγιών και αν υπάρχουν υπεύθυνοι οι αξιωματικοί μέσω της έρευνας να τους τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί και να τους οδηγήσουν στην δικαιοσύνη.