Σύλληψη εν ενεργεία αξιωματικού στη ΣύροΤην παρέμβαση Εισαγγελέα προκάλεσε ψευδή καταγγελία ένστολου αξιωματικού, ο οποίος υπηρετεί στη Σύρο,  με αποτέλεσμα τη σύλληψή του και την ποινική του δίωξη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες, την τελευταία ημέρα του Ιουλίου ο εν λόγω ένστολος αξιωματικός, μόνιμος κάτοικος Σύρου, προέβη σε ψευδή καταγγελία προς τις τοπικές αρμόδιες υπηρεσίες, καταγγέλλοντας εμπορικό πλοίο που ελλιμενιζόταν στο ναυπηγείο Νεώριο Σύρου, ότι δήθεν συνειδητά και με πρόθεση ρύπαινε τη θάλασσα απορρίπτοντας απόβλητα.

Η καταγγελία αποδείχτηκε ψευδής, μετά από ενδελεχή έρευνα της Αρμόδιας Αρχής, αφού τα δήθεν «απόβλητα» προερχόταν από νόμιμα έρμα του πλοίου, και κατ’ ουδένα τρόπο αποτελούν ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Επειδή, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες μας, ο εν λόγω ένστολος είχε προβεί σε αντίστοιχη, ψευδούς περιεχομένου, καταγγελία, για ρύπανση του λιμένα Σύρου και πριν λίγους μήνες, θεωρήθηκε ως επαναλαμβανόμενη δόλια και παραβατική συμπεριφορά.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, η επιληφθείσα αρχή να ενημερώσει τον αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος έδωσε εντολή για την άμεση σύλληψη του ένστολου χθες (1 Αυγούστου), εις βάρος του οποίου σχηματίσθηκε αυτόφωρη δικογραφία και ποινική δίωξη για παράβαση διατάξεων του Ποινικού Κώδικα.