Τους Έπιασαν στον «Ύπνο»! Δεκάδες πλήγματα έναντι Τούρκων στρατιωτών στην Συρία-Πολύνεκρες επιθέσεις ρωσικών αεροσκαφώνΠαράλληλα, ομάδα εκπροσώπων του Κρεμλίνου έφτασε για πρώτη φορά στην Λιβύη!

Δεκάδες πλήγματα χτύπησαν Τούρκους στρατιώτες στην Συρία.

Τρομερές Εικόνες από την Συρία
Πριν λίγες ώρες και σύμφωνα με ειδήσεις της τελευταίας στιγμής, η ρωσική πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε μία επιχείρηση μεγάλης κλίμακας έναντι συγκεκριμένων στόχων στην Συρία. Σύμφωνα με δεδομένα αναγνωριστικών ομάδων, οι κύριοι στόχοι των ρωσικών πληγμάτων ήταν θέσεις εξτρεμιστών στην περιοχή της πόλης Al-Sheikh Bahr, η οποία βρίσκεται βορειοδυτικά της Ιντλέμπ.

Επιπρόσθετα, πυροβολικές μονάδες ενεργά βομβαρδίζουν θέσεις στην περιοχή των πόλεων Ihsan και Kansafra, οι οποίες βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Αζ Ζαουίγια της περιφέρειας Ιντλέμπ. Ένας άλλος στόχος των ρωσικών επιθέσεων ήταν οχυρώσεις εξτρεμιστών στην περιοχή των πόλεων Al-Wasatiyah, Al-Qasr και στα περίχωρα της πόλης Al-Atarib στο δυτικό τμήμα της περιφέρειας Χαλέπι.

Ως αποτέλεσμα των ισχυρών εναέριων και πυροβολικών πυρών, δεκάδες στρατιώτες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό θυμάτων.

Επίσης, η ρωσική Avia-pro αναφέρει πως σοβαρές συγκρούσεις ξέσπασαν στην περιοχή μεταξύ των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης και των στρατιωτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία. Αυτές οι συγκρούσεις ξεκίνησαν λίγες μέρες νωρίτερα, ωστόσο η ένταση δεν μειώθηκε μέχρι στιγμής. Υπάρχουν αναφορές πως κατά την διάρκεια αυτών των συγκρούσεων, ρωσικά αεροσκάφη παρείχαν ενεργή υποστήριξη στον συριακό στρατό ξηράς (SAA).

Εκπρόσωποι του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας στην Λιβύη
Σε άλλη είδηση τώρα, το υπουργείο άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε την άφιξη ομάδας εκπροσώπων του στην Λιβύη. Την ομάδα αυτή ηγείται ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας της χώρας, συνταγματάρχης-στρατηγός Yunus-bek Yevkurov. Αυτό το συμβάν αποτελεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη του ρωσικού στρατού στην Λιβύη.

Η βάση της οργάνωσης της επίσκεψης ήταν τα αποτελέσματα των ρωσικολιβυκών διαπραγματεύσεων που πραγματοποιήθηκαν στο υπόβαθρο της 11ης Διεθνούς Αμυντικής Έκθεσης της Μόσχας και της στρατιωτικής έκθεσης Army-2023.

Ο κύριος σκοπός της επίσκεψης είναι η συζήτηση της μελλοντικής συνεργασίας στον τομέα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και της επίλυσης άλλων τοπικών ζητημάτων από κοινού. Το συμβάν υπογραμμίζει πάντως την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Λιβύης στον στρατιωτικό κλάδο, εστιάζοντας στην ενίσχυση του διεθνούς μετώπου κατά της τρομοκρατίας.

Έτσι, σταδιακά η Μόσχα καταφέρνει να αποκτήσει έναν ακόμη σημαντικό στρατηγικό σύμμαχο στην βόρεια Αφρική, ενισχύοντας τους στρατιωτικούς της δεσμούς με την ήπειρο και φυσικά αποκτώντας πλεονέκτημα έναντι της Δύσης.